Mészárosék felszippantják a sok szennyvizet, de az EU ellenőrei húzzák az orrukat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Minden idők egyik legnagyobb közbeszerzése az a 420 milliárdos csatornafejlesztési és hulladékgazdálkodási csomag, amit a kormány egyik új pénzosztó hivatala (NFP) az Európai Unió (vö. Brüsszel) pénzéből oszt ki.

A győztesek a szokásosak, Mészáros Lőrinc, Mészáros Lőrinc üzlettársai és azok a nyugati multik, akik annak idején a baloldali kormányokkal is meg tudtak egyezni, és most sem büdös nekik a hazai munka. 

Az Európai Bizottság már korábban jelezte, hogy nem szerencsés évekre előre kiosztani minden munkát, de a magyar kormányt nem hatották meg ezek a kifogások.

A kifogások azóta sokasodtak, és a brüsszeli ellenőrök márciusi látogatásakor bökkenők, gyanús dolgok, visszatetsző költések sorát találták a 24.hu információi szerint. 

A lap úgy sejti, hogy Brüsszel a teljes keretnek akár a negyedét is visszakérheti korrekció formájában (ez azt jelenti, hogy ha sikerül hasonló új pályázatokat kiírnia a magyaroknak, akkor a pénzt máshol még elkölthetik, de ezeket a csatornákat magyar költségvetési pénzből kell befejezni). (24.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.