Mészárosék felszippantják a sok szennyvizet, de az EU ellenőrei húzzák az orrukat

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Minden idők egyik legnagyobb közbeszerzése az a 420 milliárdos csatornafejlesztési és hulladékgazdálkodási csomag, amit a kormány egyik új pénzosztó hivatala (NFP) az Európai Unió (vö. Brüsszel) pénzéből oszt ki.

A győztesek a szokásosak, Mészáros Lőrinc, Mészáros Lőrinc üzlettársai és azok a nyugati multik, akik annak idején a baloldali kormányokkal is meg tudtak egyezni, és most sem büdös nekik a hazai munka. 

Az Európai Bizottság már korábban jelezte, hogy nem szerencsés évekre előre kiosztani minden munkát, de a magyar kormányt nem hatották meg ezek a kifogások.

A kifogások azóta sokasodtak, és a brüsszeli ellenőrök márciusi látogatásakor bökkenők, gyanús dolgok, visszatetsző költések sorát találták a 24.hu információi szerint. 

A lap úgy sejti, hogy Brüsszel a teljes keretnek akár a negyedét is visszakérheti korrekció formájában (ez azt jelenti, hogy ha sikerül hasonló új pályázatokat kiírnia a magyaroknak, akkor a pénzt máshol még elkölthetik, de ezeket a csatornákat magyar költségvetési pénzből kell befejezni). (24.hu)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.