Belehúztak az építőmunkások, időre elkészülhet az 1,8 milliárdos füredi mélygarázs

12 nap alatt nagyot változott a Balatonfüreden a vitorláskikötőnél épülő mélygarázs képe. Június 26-án édesapám készített képriportot az 1,8 milliárd forintból, az eredetileg tervezettnél egymilliárd forinttal drágábban megvalósuló beruházás állásáról 19 nappal az úszóvébé nyitónapja előtt. A helyzet drámainak tűnt:

A mélygarázs felszíni kijáratában ez a kép fogadja a bámészkodókat.Fotó: Király István

Az hagyján, hogy a felszínen ilyen állapotok uralkodtak, a mélyben se volt jobb a helyzet:

Nyersbeton lépcső korlát nélkül, bokáig álló mocskos víz.Fotó: Király István

És az se tűnt biztosnak, hogy egyáltalán megközelíthető lesz-e a mélygarázs:

Elvben itt, a Zákonyi utcán kéne megközelíteniük az autósoknak a mélygarászt. Aszfalt egyelőre csak a bicikliútra jutott.Fotó: Király István

Jelentem, az azóta eltelt 12 napban nagyon rákapcsoltak az építőmunkások. Ennek már június 30-án is voltak jelei, amikor legutóbb Füreden jártam. Úgy sürgölődtek a munkások az építkezésen, mint a szorgalmas hangyák.

Fotó: Király András

Ennek meg is lett az eredménye. Édesapám friss, sajnos ezúttal csak butatelefonnal készített felvételein látható, hogy a mélygarázs tetejét már parkosítják, elkészült a bejárati épület is.

Fotó: Király István

És már a bekötőutat is leaszfaltozták.

Fotó: Király István

A város honlapjának fórumában pedig Molnár Judit városi képviselő egy hozzászólásában azt írta, hogy "a mélygarázs reményeink szerint hétfőre kész lesz". Mindeközben már nemcsak a Tagore sétánynál kordonozták el a nagyközönséget a Balatontól, hanem a hajókikötőbe vezető mólón is.

A lekordonozott móló a balatonfüredi kikötőben.Fotó: Király István

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.