Belehúztak az építőmunkások, időre elkészülhet az 1,8 milliárdos füredi mélygarázs

politika
2017 július 08., 15:10

12 nap alatt nagyot változott a Balatonfüreden a vitorláskikötőnél épülő mélygarázs képe. Június 26-án édesapám készített képriportot az 1,8 milliárd forintból, az eredetileg tervezettnél egymilliárd forinttal drágábban megvalósuló beruházás állásáról 19 nappal az úszóvébé nyitónapja előtt. A helyzet drámainak tűnt:

A mélygarázs felszíni kijáratában ez a kép fogadja a bámészkodókat.
photo_camera A mélygarázs felszíni kijáratában ez a kép fogadja a bámészkodókat. Fotó: Király István

Az hagyján, hogy a felszínen ilyen állapotok uralkodtak, a mélyben se volt jobb a helyzet:

Nyersbeton lépcső korlát nélkül, bokáig álló mocskos víz.
photo_camera Nyersbeton lépcső korlát nélkül, bokáig álló mocskos víz. Fotó: Király István

És az se tűnt biztosnak, hogy egyáltalán megközelíthető lesz-e a mélygarázs:

Elvben itt, a Zákonyi utcán kéne megközelíteniük az autósoknak a mélygarászt. Aszfalt egyelőre csak a bicikliútra jutott.
photo_camera Elvben itt, a Zákonyi utcán kéne megközelíteniük az autósoknak a mélygarászt. Aszfalt egyelőre csak a bicikliútra jutott. Fotó: Király István

Jelentem, az azóta eltelt 12 napban nagyon rákapcsoltak az építőmunkások. Ennek már június 30-án is voltak jelei, amikor legutóbb Füreden jártam. Úgy sürgölődtek a munkások az építkezésen, mint a szorgalmas hangyák.

photo_camera Fotó: Király András

Ennek meg is lett az eredménye. Édesapám friss, sajnos ezúttal csak butatelefonnal készített felvételein látható, hogy a mélygarázs tetejét már parkosítják, elkészült a bejárati épület is.

photo_camera Fotó: Király István

És már a bekötőutat is leaszfaltozták.

photo_camera Fotó: Király István

A város honlapjának fórumában pedig Molnár Judit városi képviselő egy hozzászólásában azt írta, hogy "a mélygarázs reményeink szerint hétfőre kész lesz". Mindeközben már nemcsak a Tagore sétánynál kordonozták el a nagyközönséget a Balatontól, hanem a hajókikötőbe vezető mólón is.

A lekordonozott móló a balatonfüredi kikötőben.
photo_camera A lekordonozott móló a balatonfüredi kikötőben. Fotó: Király István
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.