Egymilliárd forintnyi drágakövet loptak el egy londoni vásáron, és a hatóságok még csak nem is sejtik, hogyan

2017 július 8., szombat 20:02
32
A Boghossian kollekciójának egyik darabja. Ehhez hasonló ékszerekből lophattak 3 millió fontnyit egy londoni vásárban. Fotó: Boghossian

Egy három millió font (egymilliárd forint) összértékű drágakőlopás önmagában is világraszóló hír, hát még úgy, hogy mindezt úgy sikerült kivitelezniük az ismeretlen elkövetőknek, hogynemhogy őket, de még magát a lopást sem látta senki.

A tolvajok áldozatául esett svájci ékszerészcég, a Boghossian alkalmazottai csak másnap fedezték fel a drágakövek eltűnését. A tolvajok érdemeit csak növeli, hogy egészen rendkívüli akciójukat egy amúgy biztonsági őröktől hemzsegő vásáron követték el London központjában, Chelsea kerületben.

A hatóságok vaksötétben tapogatóznak. Az esetnek egyetlen szemtanúja sincs, senki sem látott semmit. A Boghossianéval szomszédos standot fenntartó Alan Wheatles Art egyik munkatársa szerint "először akkor hallottunk bármit, amikor másnap bejöttünk". Ekkor ugyanis a szomszédos standnál "mindenki nagyon fel volt zaklatva".

Mondjuk ő pont annyira nem volt meglepve, mert "két éve ugyanezen a vásáron tőlünk is elloptak egy darabot". Egy másik dolgozó viszont meg volt döbbenve "Az egész kiállítás hemzsegett az öltönyös biztonságiaktól. Le vagyok nyűgözve" - mondta.

A Scotland Yard egyelőre annyit tudott kideríteni, hogy az ékszereket "valamikor" kedd délután öt és szerda délelőtt fél tíz között lophatták el. A vásár amúgy kedden este kilencig tartott nyitva. (Via The Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt