Juhászokra támadt egy medve Székelyföldön

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Két juhászra támadt medve Csíkmadarastól kb. nyolc kilométernyire. A juhászok megkísérelték elkergetni a nyájukat is fenyegető medvét, ami erre rájuk támadt, és több helyen megharapta őket. A juhászokat végül kutyáik mentették meg.

A két juhász kórházi ápolásra szorul, egyiküket a fején, a jobb combján, a jobb csípőjén, alkarján és a nemi szervén harapta meg a medve, a másikat a jobb kezén. Mindkettejük állapota stabil.

János Zsolt, a helyi vadászegyesület igazgatója szerint nem zárható ki, hogy két hete ugyanez a medve támadt emberre.

Hargita megyében idén már hét ember került kórházba medvetámadás miatt, ezért a hargita megyei tanács elnöke, Borboly Csaba a veszélyes medvék kilövését engedélyező miniszteri rendelet azonnali, közvita nélküli kibocsátását sürgette. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.