Juhászokra támadt egy medve Székelyföldön

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Két juhászra támadt medve Csíkmadarastól kb. nyolc kilométernyire. A juhászok megkísérelték elkergetni a nyájukat is fenyegető medvét, ami erre rájuk támadt, és több helyen megharapta őket. A juhászokat végül kutyáik mentették meg.

A két juhász kórházi ápolásra szorul, egyiküket a fején, a jobb combján, a jobb csípőjén, alkarján és a nemi szervén harapta meg a medve, a másikat a jobb kezén. Mindkettejük állapota stabil.

János Zsolt, a helyi vadászegyesület igazgatója szerint nem zárható ki, hogy két hete ugyanez a medve támadt emberre.

Hargita megyében idén már hét ember került kórházba medvetámadás miatt, ezért a hargita megyei tanács elnöke, Borboly Csaba a veszélyes medvék kilövését engedélyező miniszteri rendelet azonnali, közvita nélküli kibocsátását sürgette. (MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.