Juhászokra támadt egy medve Székelyföldön

külföld
2017 július 08., 16:20
comments 82

Két juhászra támadt medve Csíkmadarastól kb. nyolc kilométernyire. A juhászok megkísérelték elkergetni a nyájukat is fenyegető medvét, ami erre rájuk támadt, és több helyen megharapta őket. A juhászokat végül kutyáik mentették meg.

A két juhász kórházi ápolásra szorul, egyiküket a fején, a jobb combján, a jobb csípőjén, alkarján és a nemi szervén harapta meg a medve, a másikat a jobb kezén. Mindkettejük állapota stabil.

János Zsolt, a helyi vadászegyesület igazgatója szerint nem zárható ki, hogy két hete ugyanez a medve támadt emberre.

Hargita megyében idén már hét ember került kórházba medvetámadás miatt, ezért a hargita megyei tanács elnöke, Borboly Csaba a veszélyes medvék kilövését engedélyező miniszteri rendelet azonnali, közvita nélküli kibocsátását sürgette. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.