240 millióért vette meg Schmidt Mária a Figyelőt

media
2017 július 10., 08:07
comments 122

Bár az új tulajdonos Schmidt Mária eddig nem akarta elárulni, mennyiért szerezte meg a Figyelőt, egy Investender Kft. nevű üzletviteli tanácsadó cég cégbírósági papírjaiból kiderül, hogy az összeg 240 millió forint volt - írja a Magyar Nemzet.

Ez azért lehetséges, mert a kormányközeli milliárdosnő két lépésben jutott hozzá a laphoz: a korábbi tulajdonos Mediacitytől azt előbb az említett Investender vette meg, hogy csupán pár nappal később továbbpasszolja azt Schmidt cégének, a K4A Kft.-nek. A kifizetett majd visszakapott vételár viszont megjelent az Investender könyveiben.

Azt a Nemzet szerint senki sem érti igazán, mi szükség volt a vállalkozás közbeiktatására. A lap találgatása szerint

a kormánybiztos tartott attól, hogy a kormánypárti vevő hallatán idő előtt távoznak a függetlenségükre kényes újságírók, és működésképtelenné válik a szerkesztőség.

Az Investender tulajdonosát, Ducsai Ákos tanácsadót viszont ismerték a régi figyelős újságírók és benne sokkal jobban bíztak, mint Schmidtben.

A milliárdos NER-bárónő a birtokon belül kerülése után már biztosan nem tökölt, gyorsan lecserélte a lapvezetést, átalakította a lapot, a durva közbeavatkozással egyes hírek szerin máris elveszítve az előfizetők 17 százalékát.

Varga Miklós, az Investender ügyvezetője korábban azt nyilatkozta, hogy a lapért versenyben lévő jelentkezők mindegyike többet ajánlott a végül befutó Schmidtéknél. A lapot nem a korábbi tulajdonos, hanem a felszámolóbiztos adta el, mivel a kiadó egy kisebb tartozás miatt . a tulajdonosainak belső vitái miatt - felszámolás alatt állt. 

A Magyar Nemzet cikke szerint 

Az egyik – névtelenséget kérő – vevőjelölt lapunknak azt mondta, a 240 milliónál jóval többet ajánlottak, mégsem ők lettek a befutók.  


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.