A Fidesz kommunikációs igazgatója és a felesége is havi 300 ezres ösztöndíjat kap egy MNB-alapítványtól

2017 július 10., hétfő 10:47
169

A Magyar Nemzet megírta, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs és a felesége, Hidvéghiné Pulay Brigitta 2 éve havi 300 ezer forint ösztöndíjat kapnak az egyik Pallas Athéné alapítványtól, a Pécsi Tudományegyetemen végzett doktori képzésük miatt. A cikkben nem szerepelt, hogy melyik alapítványról van szó, de a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány néhány órával később kiadott egy közleményt, bár abban sem a pontos témát, sem Hidvéghi nevét nem írták le.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatót tart az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen történtekről a Fidesz központi hivatalában 2017. március 15-én. Fotó: Kallos Bea/MTI/MTVA

A Magyar Nemzet egyébként úgy tudja, június végén az erdélyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem által rendezett konferencián szinte csak a jegybanki alapítványok által támogatott hallgatók vettek részt, ráadásul nagy részük vagy az MNB által fenntartott valamelyik alapítványnál dolgozik, vagy egyenesen az MNB-nél. Az előadók között ott volt a Hidvéghi házaspár, de a Magyar Nemzet talált olyan embert is, aki jegybanki osztályvezetőként vesz részt a ösztöndíjas programban, egy másik pedig az MNB egyik osztályán dolgozik menedzserként.

Az MNB alapítványai által támogatott földtudományi képzést egyébként Hidvéghi és neje 2015-ben kezdte el a Doktori.hu-n megtalálható adatlapjuk szerint, a befejezés pedig 2018 második felében esedékes. (MNO)

Frissítés

Hidvéghi Balázs az alábbi közleményben reagált a hírre:

„Mint az a nyilvánosan évek óta elérhető önéletrajzomban is szerepel, 2015-től a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Földtudományok Geopolitikai Doktori Képzésének hallgatója vagyok, a képzés középpontjában a közép-európai geopolitikai kérdések elemzése áll. Mint a doktori képzés résztvevője, a jogszabályokban rögzített és mindenki másra egyformán érvényes kötelezettségeket viselem. A doktori iskola ösztöndíját a sikeresen teljesített félévek után kapom és ugyanez vonatkozik feleségemre is, aki környezetvédelmi szakemberként szintén a doktori iskola hallgatója.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt