Gyerekekkel töltenék fel az üres helyeket a vizes vb lelátóin

sport
2017 július 10., 21:57
comments 457
photo_camera Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A Fiatal Családok Klubja valami olyasmi civil szervezet, amire soha nem kell majd kiaggatni a "külföldről finanszírozott" logót: a kormány már a 2016 januári alapításánál ott anyáskodott, egész konkrétan Pelczné Gáll Ildikó fideszes EP-képviselő és Novák Katalin családügyi államtitkár konferálták fel Király Nóra alapítót, btw Újbuda alpolgármesterét, fideszes önkormányzati képviselőt, mielőtt létrejött a karcos nevű FICSAK. 

"A FICSAK célja, hogy a kormány törekvéseivel összhangban minél több fiatal családost szólítson meg, fogjon össze, segítsen, karolja fel ötleteiket, törekvéseiket, valamint arra buzdítsa a fiatalokat, hogy bátran vágjanak bele a családalapításba."

Most a FICSAK épp beteljesíti társadalmi küldetését: Király Nóra az M1 vendége volt hétfőn, és arról beszélt, a tavaly foci EB-hez hasonlóan 

szurkolói pályázatot írtak ki Nem vagyunk mi kispályások címmel,

aminek a lényege az, hogy "minél több óvodást és iskolást vonjanak be Magyarország szurkolói csapatába". Több ezer gyermekre számítanak, bár az nem derül ki, hogy vajon az óvodás kislurkók majd maguk jelentkeznek majd, hogy duzzasszák a szurkolói kört. A beszélgetésből az is kiderült, hogy a FICSAK-ot 

'"a vizes vb szervezői e tapasztalatok ismeretében kérték fel őket, hogy segítsenek be: a délelőtti versenyszámokon is minél több gyermek legyen jelen."

A klubnál így most, az Európa Szívében Alapítvánnyal közösen, arra bíztatnak minden gyermeket, családot és pedagógust, hogy látogassanak el a vizes vb sporteseményeire. (kormany.hu / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.