Villámtempó: már jövőre kaphat egy CT-t az Országos Kardiológiai Intézet

Egészségügy
2017 július 11., 18:05
comments 180

Az Országos Kardiológiai Intézetben végzik a legbonyolultabb szívműtéteket, például szívátültetéseket gyerekeken. Az intézetben viszont ezzel együtt sincs CT

Erről még múlt héten egy hallgató számolt be múlt héten a Klubrádióban, akinek az unokáját kellett nyitott mellkassal egy másik kórházba átszállítani. Az intézet főigazgatója is megerősítette, hogy nagy szükségük lenne egy CT-re, de hiába igényelték többször, sosem kaptak. Pályázni sem tudtak, nem feleltek meg ugyanis a kiírásoknak, ezért a betegeket szükség esetén más kórházakba szállítják át. Mint elmondta, heti 8-10 ilyen eset fordul elő. 

Az RTL Klub Híradója megkérdezte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárt, aki elmondta, jövőre biztosan kap CT-t Országos Kardiológiai Intézet. Ráadásul szerinte most sem kell messzire vinni a betegeket, hisz van olyan kórház, ahol az intézményen belül is messzebb van egymástól a műtő és a CT, mint az OKI esetében. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt