Villámtempó: már jövőre kaphat egy CT-t az Országos Kardiológiai Intézet

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az Országos Kardiológiai Intézetben végzik a legbonyolultabb szívműtéteket, például szívátültetéseket gyerekeken. Az intézetben viszont ezzel együtt sincs CT

Erről még múlt héten egy hallgató számolt be múlt héten a Klubrádióban, akinek az unokáját kellett nyitott mellkassal egy másik kórházba átszállítani. Az intézet főigazgatója is megerősítette, hogy nagy szükségük lenne egy CT-re, de hiába igényelték többször, sosem kaptak. Pályázni sem tudtak, nem feleltek meg ugyanis a kiírásoknak, ezért a betegeket szükség esetén más kórházakba szállítják át. Mint elmondta, heti 8-10 ilyen eset fordul elő. 

Az RTL Klub Híradója megkérdezte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárt, aki elmondta, jövőre biztosan kap CT-t Országos Kardiológiai Intézet. Ráadásul szerinte most sem kell messzire vinni a betegeket, hisz van olyan kórház, ahol az intézményen belül is messzebb van egymástól a műtő és a CT, mint az OKI esetében. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.