Villámtempó: már jövőre kaphat egy CT-t az Országos Kardiológiai Intézet

Egészségügy
2017 július 11., 18:05

Az Országos Kardiológiai Intézetben végzik a legbonyolultabb szívműtéteket, például szívátültetéseket gyerekeken. Az intézetben viszont ezzel együtt sincs CT

Erről még múlt héten egy hallgató számolt be múlt héten a Klubrádióban, akinek az unokáját kellett nyitott mellkassal egy másik kórházba átszállítani. Az intézet főigazgatója is megerősítette, hogy nagy szükségük lenne egy CT-re, de hiába igényelték többször, sosem kaptak. Pályázni sem tudtak, nem feleltek meg ugyanis a kiírásoknak, ezért a betegeket szükség esetén más kórházakba szállítják át. Mint elmondta, heti 8-10 ilyen eset fordul elő. 

Az RTL Klub Híradója megkérdezte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkárt, aki elmondta, jövőre biztosan kap CT-t Országos Kardiológiai Intézet. Ráadásul szerinte most sem kell messzire vinni a betegeket, hisz van olyan kórház, ahol az intézményen belül is messzebb van egymástól a műtő és a CT, mint az OKI esetében. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.