Szép csendben múlt ki a Microsoft Phone

Három évvel azután, hogy megjelent az utolsó frissítés, a Microsoft kedden leállítja a Windows Phone 8.1-es verziójának támogatását. Ezzel hivatalosan is vége a Windows Phone korszakának, azzal együtt is, hogy világszerte még milliók használnak ilyen oprendszerrel futó okostelefonokat.

A Verge cikke szerint annak ellenére, hogy már egy éve tudni lehetett arról, hogy jön a Windows Phone vége, becslések szerint a Windows-alapú telefonok 80 százalékán még mindig Windows Phone 7-es, 8-as vagy 8.1-es rendszer fut, és csak a felhasználók 20 százaléka frissített a Windows 10 Mobile OS-re. 

Fotó: SPENCER PLATT/AFP

A Windows Phone 8.1 volt a legkomolyabb kísérlete a Microsoftnak arra, hogy a piacon maradjanak, de az Androiddal és az iOS-szel szemben így sem volt esélyük. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Windows 10 Mobile-hoz nyújtott támogatás mit fog tartalmazni a jövőben. Vannak olyan pletykák, hogy már semmiféle érdemi frissítés nem jön majd a telefonra, egyszerűen csak karbantartó update-ek jönnek 2018-ig, amikor ennek a verziónak is véget ér a támogatása. 

A Verge arról is ír, hogy bár a Microsoft nem szeretné hivatalosan is bejelenteni, hogy feladták a telefonos oprendszeres álmaikat, de az elég nyilvánvaló az elmúlt év fejleményeiből, hogy a vállalat jelenleg egyáltalán nem fókuszál arra, hogy Windowst fejlesszen telefonokra.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.