Trump is tudhatott arról, mivel keresték meg fiát az oroszok nevében

külföld
2017 július 11., 19:11
comments 124

A Washington Post újságírója, Philip Bump szedett elő egy videót a tavalyi amerikai kampányból, amikor Donald Trump republikánus jelöltként beszélt június 7-én. Ekkor négy nappal vagyunk azután, hogy egy bulvárban és popzenében utazó producer, Rob Goldstone megkereste Donald Trump Jr.-t azzal kapcsolatban, hogy egy orosz kormányzati ügyész Hillary Clintont besározó információkat adna át nekik, és két nappal vagyunk azelőtt, hogy Trump Jr. Manafort és Kushner társaságában találkozott volna az orosz nővel. 

link Forrás

Trump ebben a beszédében nagy bejelentést ígér Hillary Clinton bűneiről, valószínűleg napokon belül, már június 13-án. Elsőre nagyon nehéz elképzelni, hogy másra gondolt volna, mint a fiához beeső orosz ajánlatra. 

A hivatkozott résznél indul elvileg a videó, de ha valamiért nem, akkor a hetedik percig érdemes előtekerni. Itt pedig a Washington Post idővonala látható arról, hogy mi mikor történt a találkozó környékén. Ez pedig a Vox részletes cikke arról, hogy ha Trump tényleg tudott a megkeresésről, akkor az eddigiekhez képest is sokkal nagyobb botrány közepén találhatja magát.

Az pedig külön súlyos kérdéseket vet fel, hogy Trump Jr., Kushner és Manafort úgy találkozott az orosz nővel. hogy erről nem értesítették azonnal az FBI-t és az amerikai hírszerzést. (Talking Points)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.