Trump is tudhatott arról, mivel keresték meg fiát az oroszok nevében

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A Washington Post újságírója, Philip Bump szedett elő egy videót a tavalyi amerikai kampányból, amikor Donald Trump republikánus jelöltként beszélt június 7-én. Ekkor négy nappal vagyunk azután, hogy egy bulvárban és popzenében utazó producer, Rob Goldstone megkereste Donald Trump Jr.-t azzal kapcsolatban, hogy egy orosz kormányzati ügyész Hillary Clintont besározó információkat adna át nekik, és két nappal vagyunk azelőtt, hogy Trump Jr. Manafort és Kushner társaságában találkozott volna az orosz nővel. 

Trump ebben a beszédében nagy bejelentést ígér Hillary Clinton bűneiről, valószínűleg napokon belül, már június 13-án. Elsőre nagyon nehéz elképzelni, hogy másra gondolt volna, mint a fiához beeső orosz ajánlatra. 

A hivatkozott résznél indul elvileg a videó, de ha valamiért nem, akkor a hetedik percig érdemes előtekerni. Itt pedig a Washington Post idővonala látható arról, hogy mi mikor történt a találkozó környékén. Ez pedig a Vox részletes cikke arról, hogy ha Trump tényleg tudott a megkeresésről, akkor az eddigiekhez képest is sokkal nagyobb botrány közepén találhatja magát.

Az pedig külön súlyos kérdéseket vet fel, hogy Trump Jr., Kushner és Manafort úgy találkozott az orosz nővel. hogy erről nem értesítették azonnal az FBI-t és az amerikai hírszerzést. (Talking Points)