Vége a Snapchat-őrületnek

TECH
2017 július 11., 7:08
comments 75

Először lehet olcsóbban Snap Inc. részvényt venni annál az árnál, amit a tőzsdei bevezetéskor kellett fizetni a Snapchetet üzemeltető techcég papírjaiért. Egyre többen kételkednek abban, hogy a Snap képes lesz olyan gyorsan növekedni, ahogy azt eredetileg elvárták tőle, ráadásul a techszektor részvényeinek árfolyama összességében is csökken.

photo_camera (Michal Fludra/NurPhoto) Fotó: Michal Fludra

A Snap részvényeiért a hétfői tőzsdezárásákor 16,99 dollárt fizettek New Yorkban, míg a március 1-i első kereskedési napon 17 dollárért dobták ezeket piacra. A Bloomberg szerint a növekedéshez a cégnek be kellene bizonyítania, hogy igenis érdemes a Snapcheten hirdetni, és igenis képesek újdonságokkal előállni, miközben a Facebook elég egyértelműen lemásolta a korábbi nagy dobásaikat.

A befektetők márciusban még ünnepelték a Snapchatet, amelynek fotó- és videóküldő szolgáltatása különösen a hirdetők által imádott fiatal felhasználók körében volt népszerű. Májusban viszont a Snap már arról számolt be, hogy sem bevételei, sem felhasználói bázisa nem növekszik olyan ütemben, ahogy azt az elemzők elvárták, aminek hatására sokan megkérdőjelezték, hogy a cég tényleg többet ér-e 20 milliárd dollárnál, ahogy azt a tőzsdére bevezetésekor gondolták.

Március 1-én a Snap részvényeinek ára 44 százalékkal, és még másnap is 11 százalékkal növekedett, de a befektetői lelkesedés ezek után gyorsan lelohadt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt