Vége a Snapchat-őrületnek

Először lehet olcsóbban Snap Inc. részvényt venni annál az árnál, amit a tőzsdei bevezetéskor kellett fizetni a Snapchetet üzemeltető techcég papírjaiért. Egyre többen kételkednek abban, hogy a Snap képes lesz olyan gyorsan növekedni, ahogy azt eredetileg elvárták tőle, ráadásul a techszektor részvényeinek árfolyama összességében is csökken.

(Michal Fludra/NurPhoto)Fotó: Michal Fludra

A Snap részvényeiért a hétfői tőzsdezárásákor 16,99 dollárt fizettek New Yorkban, míg a március 1-i első kereskedési napon 17 dollárért dobták ezeket piacra. A Bloomberg szerint a növekedéshez a cégnek be kellene bizonyítania, hogy igenis érdemes a Snapcheten hirdetni, és igenis képesek újdonságokkal előállni, miközben a Facebook elég egyértelműen lemásolta a korábbi nagy dobásaikat.

A befektetők márciusban még ünnepelték a Snapchatet, amelynek fotó- és videóküldő szolgáltatása különösen a hirdetők által imádott fiatal felhasználók körében volt népszerű. Májusban viszont a Snap már arról számolt be, hogy sem bevételei, sem felhasználói bázisa nem növekszik olyan ütemben, ahogy azt az elemzők elvárták, aminek hatására sokan megkérdőjelezték, hogy a cég tényleg többet ér-e 20 milliárd dollárnál, ahogy azt a tőzsdére bevezetésekor gondolták.

Március 1-én a Snap részvényeinek ára 44 százalékkal, és még másnap is 11 százalékkal növekedett, de a befektetői lelkesedés ezek után gyorsan lelohadt.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.