Kilenc és fél év letöltendő börtönt kapott Lula, a volt brazil elnök

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Luiz Inacio "Lula" Da Silva volt brazil elnököt bűnösnek találta a bíróság elsőfokon kenőpénz elfogadása és pénzmosás miatt, kilenc és fél év letöltendő börtönbüntetést kapott – írják a nagy hírügynökségek.

Az egykori autógyári munkás, aki a legnépszerűbb brazil elnök volt 2003 és 2011 között, az utóbbi hónapokban éppen a politikába való visszatérését szervezte, indulni akart a 2018-as elnökválasztáson. A Munkáspárt politikusának utódja, Dilma Rousseff, majd annak utódja, Michel Temer is megbukott különböző korrupciós ügyek miatt. A közvélemény-kutatások szerint egyébként Lula esélyes volt a végső győzelemre is.

A korábbi elnök hevesen tagadja a vádakat és fellebezni fog. (Bloomberg)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 11,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.