Ugyanannyi nyugdíj jár a brit meleg pároknak, mint mindenki másnak

A brit legfelsőbb bíróság elé vitte ügyét John Walker, egy 66 éves brit üzletember, és végül ellenszavazat nélkül a javára ítélt a testület – írja a Financial Times.

Walker igazságtalannak tartotta, hogy halála esetén férje kevesebb nyugdíjat kapna, mintha felesége lenne. A melegházasságot elfogadó 2005-ös törvényben volt kiskapu, ami lehetővé tette a munkaadóknak, hogy egynemű párok után ne fizessenek nyugdíjjárulékot. Walker esetében ez úgy nézett ki, hogy a korábbi helyzet szerint a férje évi ezer fontot kapott volna, viszont ha felesége lett volna, akkor évi 45 ezer fontot.

A brit legfelsőbb bíróság döntésének általános és azonnali hatálya van az összes brit cégre. Elemzők szerint ha teljes mértékben megfelelnek a brit munkaadók az új kívánalmaknak, az 3,3 milliárd fontba is belekerülhet.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.