Ugyanannyi nyugdíj jár a brit meleg pároknak, mint mindenki másnak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A brit legfelsőbb bíróság elé vitte ügyét John Walker, egy 66 éves brit üzletember, és végül ellenszavazat nélkül a javára ítélt a testület – írja a Financial Times.

Walker igazságtalannak tartotta, hogy halála esetén férje kevesebb nyugdíjat kapna, mintha felesége lenne. A melegházasságot elfogadó 2005-ös törvényben volt kiskapu, ami lehetővé tette a munkaadóknak, hogy egynemű párok után ne fizessenek nyugdíjjárulékot. Walker esetében ez úgy nézett ki, hogy a korábbi helyzet szerint a férje évi ezer fontot kapott volna, viszont ha felesége lett volna, akkor évi 45 ezer fontot.

A brit legfelsőbb bíróság döntésének általános és azonnali hatálya van az összes brit cégre. Elemzők szerint ha teljes mértékben megfelelnek a brit munkaadók az új kívánalmaknak, az 3,3 milliárd fontba is belekerülhet.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.