Agyhalottnak nyilvánították az Ajax fiatal játékosát

sport
2017 július 13., 11:07
comments 58
Abdelhak Nouri (jobbról a második) megérkezik a stockholmi reptérre, az Ajax-Machester United Európa Liga-döntő előtt
photo_camera Abdelhak Nouri (jobbról a második) megérkezik a stockholmi reptérre, az Ajax-Machester United Európa Liga-döntő előtt Fotó: Handout/Getty Images Europe

Semmi esély Abdelhak Nouri felépülésére, a játékos annyira súlyos agykárosodást szenvedett, az agya jelentős része már nem funkcionál - jelentette be drámai közleményében az Ajax focicsapata. A holland korosztályos válogatott játékos egy Werder Bremen ellen előkészületi meccsen omlott össze pár napja. A klubközlemény szerint a szívritmuszavar okozta oxigénhiány roncsolhatta az agyát.

Hétfőn még arról beszéltek, hogy a mesterséges kómában tartott fiatal sportoló szíve és agya is jól funkcionál a vizsgálatok szerint.

Ez a lehető legszörnyűbb üzenet. Borzasztó. Mélyen együttérzünk a szüleivel, testvéreivel és a családjával

- nyilatkozta a hír hallatán Edwin van der Sar, az egykori legendás kapus, az Ajax vezérigazgatója. Nouri karrierje hajnalánál tartott, az előző idényben került be a felnőttcsapatba, ahol 15 meccsen egy gólt lőtt, és nagy tehetségnek tartották.

(via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.