Megújultak a magyar diplomáciai rendszámok: az USA helyett a Vatikán kapta a 001-est

2017 július 13., csütörtök 13:48
71

Megújultak a Magyarországon használatos diplomáciai rendszámok: mostantól eltűnnek a kék DT-s rendszámok, és a diplomáciai járművek egységesen CD-s rendszámokat kapnak. 

Ezek hat helyett nyolc karakterből állnak majd, ami pedig igazi meglepetés: az USA diplomatáinak autói elveszítik a 001-es jelzést, amit helyettük a Vatikán járművei kapnak meg. Ezentúl az amerikai diplomataautók 020-s rendszámmal járnak majd (a kiosztás annak alapján készült, hogy mikor vette fel Magyarország az adott országgal a diplomáciai kapcsolatot).

A második három szám arra utal majd, hogy ki használja a járművet: maga a diplomata, esetleg családtag, követségi személyzet vagy diplomáciai mentességet nem élvező személy. 

Egy őj diplomáciai rendszám tehát úgy néz ki, hogy 

CD-001-123

Az autópályákon felszerelt rendszámfelismerő kamerákat a hírek szerint még át kell állítani az új formátumra, mert nem ismerik fel a nyolckarakteres kiosztást, és egyelőre még a rendőrik is csak ismerkednek az új rendszámokkal. (24.hu

  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt