Megújultak a magyar diplomáciai rendszámok: az USA helyett a Vatikán kapta a 001-est

Megújultak a Magyarországon használatos diplomáciai rendszámok: mostantól eltűnnek a kék DT-s rendszámok, és a diplomáciai járművek egységesen CD-s rendszámokat kapnak. 

Ezek hat helyett nyolc karakterből állnak majd, ami pedig igazi meglepetés: az USA diplomatáinak autói elveszítik a 001-es jelzést, amit helyettük a Vatikán járművei kapnak meg. Ezentúl az amerikai diplomataautók 020-s rendszámmal járnak majd (a kiosztás annak alapján készült, hogy mikor vette fel Magyarország az adott országgal a diplomáciai kapcsolatot).

A második három szám arra utal majd, hogy ki használja a járművet: maga a diplomata, esetleg családtag, követségi személyzet vagy diplomáciai mentességet nem élvező személy. 

Egy őj diplomáciai rendszám tehát úgy néz ki, hogy 

CD-001-123

Az autópályákon felszerelt rendszámfelismerő kamerákat a hírek szerint még át kell állítani az új formátumra, mert nem ismerik fel a nyolckarakteres kiosztást, és egyelőre még a rendőrik is csak ismerkednek az új rendszámokkal. (24.hu

  

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.