11 embert öltek meg csuklyás fegyveresek egy mexikói gyerekzsúron

külföld
2017 július 14., 04:08
comments 5

Tizenegy embert gyilkolt meg egy fegyveres csoport csütörtökön a Mexikó északi részén lévő Hidalgo állam egyik városában, miután a csoport tagjai behatoltak egy házba, ahol gyermekeknek rendeztek ünnepséget.

A helyi médiajelentések szerint Tizayica városban négy csuklyás fegyveres jelent meg a házban zajló ünnepségen, tizenegyet lelőtt az ott lévő felnőttek közül. A rendőrség szerint hét férfit és négy nőt öltek meg. Más források úgy tudják, hogy két gyermek is áldozatul esett a támadásnak, de ezt az információt nem erősítették meg.

Mexikóban az utóbbi hónapokban megszaporodtak az erőszakos fegyveres cselekmények, ami a híradások szerint a kábítószeres bandák közötti harcnak tulajdonítható.

Májusban az ezzel összefüggő gyilkosságok száma rekordnagyságot ért el, 2186 ember vesztette életét.

Azóta, hogy 2006-ban a mexikói kormány hadat üzent a drogkartelleknek, az erőszakos cselekmények következtében több mint 200 ezer ember halt meg vagy tűnt el az országban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.