Csomagküldő kézbesítette a letelepedési engedélyeket a kötvényvásárlás után

2017 július 14., péntek 5:12
56

A Magyar Nemzet szerint néhány éve egy gazdag ukrán üzletember magyar letelepedési kötvényt akart venni, de végül az utolsó pillanatban visszalépett a szerződés aláírásától, mert jogászai túl kockázatosnak találták az ügyletet. Leginkább azzal volt bajuk, hogy a letelepedési kötvényprogramban offshore cégekkel kell szerződni, és az ügyfelek nem jutnak hozzá a kötvényhez, hiszen azt az offshore cég jegyzi le, vagyis hivatalosan ő a kötvény tulajdonosa.

A lap most hozzájutott az akkor használt szerződéstervezethez.

Az ukránoknak az sem tetszett, hogy a dokumentum szerint nincs érdemi garancia arra, hogy a határidő lejárta után a befizetett pénzt valóban visszakapja az ügyfél, ugyanis a magyar állam csak a Magyarországon kibocsátott kötvényért vállal garanciát, de azt ugye nem az ügyfél jegyzi le, hanem az offshore közvetítőcég, ami aztán részvényeket vagy értékjegyeket bocsát ki. Ezeket kapja meg a külföldi, aki befizeti a pénzt, de ezek mögött nemhogy magyar állami garancia nincs, de lehetőség sem nagyon van arra, hogy ha az offshore-cég esetleg eltűnne, vagy nem fizetne, a külföldi ügyfél érvényesíteni tudja a követelését.

A szerződéstervezetben az is benne van, hogy ha a magyar hatóságok kiállítják a letelepedési engedélyt, akkor azt

a DHL csomagküldő szolgálat fogja majd azonnal kiszállítani a szerződőnek.

Érthető, hogy a közvetítőcég siet a kézbesítéssel, az ukránoknak és oroszoknak értékesítő Voldan ugyanis úgy szerződött a partnereivel, hogy akkor kerül hozzájuk a befizetett pénz, amikor az ügyfél megkapja a letelepedési engedélyt. A Voldan közvetítőcég körüli gyanús ügyekről ebben a cikkben írtunk bővebben. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt