Majdnem a tengerbe veszett ez az elefánt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Srí Lankán a parti őrségnek különleges feladata akadt a minap.

16 kilométerre a parttól egy elefántot találtak a tengerben. Az elefántok elég jól úsznak, de ilyen nagy távolságokat nem szoktak megtenni. Úgy tűnt, hogy elsodródott parttól, és nem találja a szárazföldet. Kétségbeesetten igyekezett az ormányát a hullámok felett tartani.

A parti őrség végül kötelek segítségével a part felé vontatta az állatot. Órákig tartott a mentési akció, de megérte, mert az elefánt megúszta a kalandot. A mentésről szóló BBC-s felvétel végén látszik, ahogy kimerülten álldogál a parton a nagy kaland végén:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.