11 eltévedt magyar túrázót kellett lehozniuk a román csendőröknek és hegyi mentőknek a Királykő-hegységről

8 órás mentéssel 11 eltévedt magyar túrázót hoztak le hajnalban a Királykő-hegység lábaihoz a román csendőrök és hegyi mentők. A túrázók egy kijelölt úton másztak fel a Királykő-hegység 2000 méter fölötti gerincére, de besötétedett, és nem találták meg a levezető utat. A segélyhívásukra csendőrök és hegyi mentők csoportja indult a keresésükre.

Fotó: Pixabay

A Brassó megyei csendőrség szóvivője a Mediafaxnak azt mondta, tartózkodási helyük megállapításához a segélyhívó szolgálat Kovászna megyei, magyarul is beszélő ügynökének a segítségét is igénybe kellett venniük. Az eltévedt túracsoportban hat férfi, négy nő és egy gyerek volt. A csoport tagjait hegymászó eszközök igénybevételével 8 óra alatt hozták le a hegy lábához, ahonnan önállóan folytathatták az útjukat a szálláshelyükre.

A Bucsecs és a Fogarasi-havasok tömbje között elhelyezkedő 2200 méter fölötti sziklás csúcsokkal rendelkező Királykő-hegység közkedvelt célpontja a magashegyi túrák kedvelőinek. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.