11 kiló füvet akart behozni egy távolsági busz poggyászai között

Szerdán 11:30-kor egy szerb honosságú, Belgrádból Bécsbe tartó autóbusz 32 fővel belépésre jelentkezett Röszke Határátkelőhelyen. Az okmányellenőrzés után a NAV munkatársai a tételes vámvizsgálat mellett döntöttek, és az utasok csomagjait a vizsgálócsarnokba vitték. A poggyásztérben egy bőrönd gazdátlan maradt. Az átvizsgáláson a pénzügyőrök törölközőkbe rejtve 21 csomagban összesen 11 604 gramm marihuánát foglaltak le, aminek a feketepiaci értéke kb. 23 millió forint.

A busz utasainak elszámoltatása alapján a táska lehetséges gazdájaként egy 28 éves szerb férfi vált gyanússá. Nem nyilatkozott a csomaggal kapcsolatban, ezért a rendőrök előállították és szagmintát vettek tőle. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyája a szagazonosítás során egyezést jelzett a bőrönd és a szerb utas mintája között. A kontroll-szagazonosításon szintén az ő mintájánál adott egyértelmű jelzést a kutya. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd előzetes letartóztatásba került. (police.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.