11 kiló füvet akart behozni egy távolsági busz poggyászai között

bűnügy
2017 július 15., 07:49
comments 20

Szerdán 11:30-kor egy szerb honosságú, Belgrádból Bécsbe tartó autóbusz 32 fővel belépésre jelentkezett Röszke Határátkelőhelyen. Az okmányellenőrzés után a NAV munkatársai a tételes vámvizsgálat mellett döntöttek, és az utasok csomagjait a vizsgálócsarnokba vitték. A poggyásztérben egy bőrönd gazdátlan maradt. Az átvizsgáláson a pénzügyőrök törölközőkbe rejtve 21 csomagban összesen 11 604 gramm marihuánát foglaltak le, aminek a feketepiaci értéke kb. 23 millió forint.

link Forrás

A busz utasainak elszámoltatása alapján a táska lehetséges gazdájaként egy 28 éves szerb férfi vált gyanússá. Nem nyilatkozott a csomaggal kapcsolatban, ezért a rendőrök előállították és szagmintát vettek tőle. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szolgálati kutyája a szagazonosítás során egyezést jelzett a bőrönd és a szerb utas mintája között. A kontroll-szagazonosításon szintén az ő mintájánál adott egyértelmű jelzést a kutya. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd előzetes letartóztatásba került. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.