8 helyett végül 12 milliárdból újítják fel az Eiffel-csarnokot az Operaháznak

építészet
2017 július 15., 10:16
comments 59

Az uniós közbeszerzési értesítőben jelent meg, hogy a Magyar Állami Operaház gyorsított tárgyalásos eljárással megegyezett a Strabag Építő Kft.-vel, így az az Operaháznak és az Erkel Színháznak alakít ki új műhelyházat és próbacentrumot a Kőbányai út 30. szám alatti Villamosmozdony-javító csarnokban (Eiffel-csarnok) és ahhoz kötődő további épültekben, a tervezett 8 helyett végül 11,9 milliárd forintból.

A felújítás előtt álló Magyar Állami Operaház a zsinórpadlás felől 2017. július 4-én.
photo_camera A felújítás előtt álló Magyar Állami Operaház a zsinórpadlás felől 2017. július 4-én. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

2016-ban már két tender is eredménytelenül zárult. A kormányhatározatok szerint a felújított Operaházat 2018. május 24-ig kell megnyitni, és az Opera-felújítás elkezdésének feltétele az Eiffel csarnok elkészítése. (mfor)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.