8 helyett végül 12 milliárdból újítják fel az Eiffel-csarnokot az Operaháznak

Az uniós közbeszerzési értesítőben jelent meg, hogy a Magyar Állami Operaház gyorsított tárgyalásos eljárással megegyezett a Strabag Építő Kft.-vel, így az az Operaháznak és az Erkel Színháznak alakít ki új műhelyházat és próbacentrumot a Kőbányai út 30. szám alatti Villamosmozdony-javító csarnokban (Eiffel-csarnok) és ahhoz kötődő további épültekben, a tervezett 8 helyett végül 11,9 milliárd forintból.

A felújítás előtt álló Magyar Állami Operaház a zsinórpadlás felől 2017. július 4-én.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

2016-ban már két tender is eredménytelenül zárult. A kormányhatározatok szerint a felújított Operaházat 2018. május 24-ig kell megnyitni, és az Opera-felújítás elkezdésének feltétele az Eiffel csarnok elkészítése. (mfor)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.