Hétfőn sztrájkolnak a közalkalmazottak

2017 július 15., szombat 5:21
86

Ahogy megígérték, hétfőn reggel 8 és 10 között sztrájkolni fognak a közalkalmazottak. A Magyar Idők szerint ezért reggel nehézkes lesz az önkormányzati ügyintézés.

A Koch László utcai kormányablak Székesfehérváron az átadás napján, 2015. november 11-én. Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Boros Péterné, a munkabeszüntetést szervező Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke a lappal közölte, megtartják a hétfőre hirdetett köztisztviselői, közalkalmazotti sztrájkot a munkavállalók, az önkormányzatoknál reggel 8 és 10 óra között szünetel az ügyintézés, kivéve a sürgős eseteket, de a munkavállalók bemennek a munkahelyükre.

A kormánypropaganda szerint nem várható gyors döntés azoknak a közalkalmazottaknak és önkormányzati tisztségviselőknek a béremeléséről, akik eddig kimaradtak az életpálya-modellekből (például az önkormányzatoknál foglalkoztatottak vagy a belügyi közalkalmazottak), az ezzel kapcsolatos munka őszig is elhúzódhat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt