Hétfőn sztrájkolnak a közalkalmazottak

gazdaság
2017 július 15., 05:21

Ahogy megígérték, hétfőn reggel 8 és 10 között sztrájkolni fognak a közalkalmazottak. A Magyar Idők szerint ezért reggel nehézkes lesz az önkormányzati ügyintézés.

A Koch László utcai kormányablak Székesfehérváron az átadás napján, 2015. november 11-én.
photo_camera A Koch László utcai kormányablak Székesfehérváron az átadás napján, 2015. november 11-én. Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Boros Péterné, a munkabeszüntetést szervező Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke a lappal közölte, megtartják a hétfőre hirdetett köztisztviselői, közalkalmazotti sztrájkot a munkavállalók, az önkormányzatoknál reggel 8 és 10 óra között szünetel az ügyintézés, kivéve a sürgős eseteket, de a munkavállalók bemennek a munkahelyükre.

A kormánypropaganda szerint nem várható gyors döntés azoknak a közalkalmazottaknak és önkormányzati tisztségviselőknek a béremeléséről, akik eddig kimaradtak az életpálya-modellekből (például az önkormányzatoknál foglalkoztatottak vagy a belügyi közalkalmazottak), az ezzel kapcsolatos munka őszig is elhúzódhat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.