Leveszi az EFOTT a félreérthető fogdosós plakátot

ÉLET
2017 július 15., 11:46
comments 340

Sokan, főleg a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal kommentelői közül szexistának és elfogadhatatlan tartották az egyik idei EFOTT-ra kihelyezett molinót. A képen egy kéz megmarkol egy női feneket, amire EFOTT-os matricát ragasztottak, sarokban pedig a fesztivál szlogenje, a Csak szabadon... olvasható.

photo_camera Fotó: Nem tehetsz róla, tehetsz ellene

Ilyen kommentek érkeztek:

photo_camera

A képről nehéz megállapítani, hogy a lány fenekét saját maga, a barátja, vagy egy idegen markolja-e, ami kiegészülve a fesztivál mottójával tényleg rossz hangulatot szül. Lehet, hogy a kép elkészítésekor semmiféle erőszak nem történt, de aki elsőre, felületesen ránéz a képre, joggal hiheti, hogy a plakát üzenete annyi, nyugodtan lehet fogdosni a nőket.

Megkeresésünkre a szervezők elmondták, nem akartak megbotránkoztatni senkit. A képen a lány saját keze van, ők nem is feltételezték, hogy bárki férfikéznek látná. Szerintük az eredeti, jó felbontású képen látható francia manikűr egyértelművé teszi, hogy a lány csak a fenekére ragasztott matricát mutatja a kamerának.

photo_camera Fotó: Krisztian Bodis/Krisztian Bodis

Valakinek az a baja vele, hogy ez egy béna reklám, egy szép női testrész mutatása idejétmúlt és nem kreatív reklámfogás.


A szervezők arra a kérdésre, miért pont ezt a képet válaszották, ezt felelték:

„A fürdőruhás kép molinóra helyezése a nyaralás érzését közvetíti”

Olyanok is vannak, akiknek semmi bajuk nincs vele.

A szervezők a közösségi nyomásra leszedték a plakátot, a Facebookon reakciógomb-szavazást indítottak, felkerüljön-e újra.

photo_camera Fotó: Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.