Leveszi az EFOTT a félreérthető fogdosós plakátot

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Sokan, főleg a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal kommentelői közül szexistának és elfogadhatatlan tartották az egyik idei EFOTT-ra kihelyezett molinót. A képen egy kéz megmarkol egy női feneket, amire EFOTT-os matricát ragasztottak, sarokban pedig a fesztivál szlogenje, a Csak szabadon... olvasható.

Fotó: Nem tehetsz róla, tehetsz ellene

Ilyen kommentek érkeztek:

A képről nehéz megállapítani, hogy a lány fenekét saját maga, a barátja, vagy egy idegen markolja-e, ami kiegészülve a fesztivál mottójával tényleg rossz hangulatot szül. Lehet, hogy a kép elkészítésekor semmiféle erőszak nem történt, de aki elsőre, felületesen ránéz a képre, joggal hiheti, hogy a plakát üzenete annyi, nyugodtan lehet fogdosni a nőket. 

Megkeresésünkre a szervezők elmondták, nem volt szándékukban megbotránkoztatni senkit. A képen a lány saját keze van, ők nem is feltételezték, hogy bárki férfikéznek látná. Szerintük az eredeti, jó felbontású képen látható francia manikűr egyértelművé teszi, hogy a lány csak a fenekére ragasztott matricát mutatja a kamerának.

Fotó: Krisztian Bodis/Krisztian Bodis

Valakinek az a baja vele, hogy ez egy béna reklám, egy szép női testrész mutatása idejétmúlt és nem kreatív reklámfogás. 

A szervezők arra a kérdésre, miért pont ezt a képet válaszották, ezt felelték:

„A fürdőruhás kép molinóra helyezése a nyaralás érzését közvetíti”

Olyanok is vannak, akiknek semmi bajuk nincs vele.

A szervezők a közösségi nyomásra leszedték a plakátot, a Facebookon reakciógomb-szavazást indítottak, felkerüljön-e újra.

Fotó: Facebook

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.