Leveszi az EFOTT a félreérthető fogdosós plakátot

Sokan, főleg a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldal kommentelői közül szexistának és elfogadhatatlan tartották az egyik idei EFOTT-ra kihelyezett molinót. A képen egy kéz megmarkol egy női feneket, amire EFOTT-os matricát ragasztottak, sarokban pedig a fesztivál szlogenje, a Csak szabadon... olvasható.

Fotó: Nem tehetsz róla, tehetsz ellene

Ilyen kommentek érkeztek:

A képről nehéz megállapítani, hogy a lány fenekét saját maga, a barátja, vagy egy idegen markolja-e, ami kiegészülve a fesztivál mottójával tényleg rossz hangulatot szül. Lehet, hogy a kép elkészítésekor semmiféle erőszak nem történt, de aki elsőre, felületesen ránéz a képre, joggal hiheti, hogy a plakát üzenete annyi, nyugodtan lehet fogdosni a nőket. 

Megkeresésünkre a szervezők elmondták, nem volt szándékukban megbotránkoztatni senkit. A képen a lány saját keze van, ők nem is feltételezték, hogy bárki férfikéznek látná. Szerintük az eredeti, jó felbontású képen látható francia manikűr egyértelművé teszi, hogy a lány csak a fenekére ragasztott matricát mutatja a kamerának.

Fotó: Krisztian Bodis/Krisztian Bodis

Valakinek az a baja vele, hogy ez egy béna reklám, egy szép női testrész mutatása idejétmúlt és nem kreatív reklámfogás. 

A szervezők arra a kérdésre, miért pont ezt a képet válaszották, ezt felelték:

„A fürdőruhás kép molinóra helyezése a nyaralás érzését közvetíti”

Olyanok is vannak, akiknek semmi bajuk nincs vele.

A szervezők a közösségi nyomásra leszedték a plakátot, a Facebookon reakciógomb-szavazást indítottak, felkerüljön-e újra.

Fotó: Facebook

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.