A Mazsihisz szerint Izrael cserbenhagyta őket

POLITIKA
2017 július 17., 16:53
comments 268

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) hétfőn azzal vádolta meg Izraelt, hogy az cserbenhagyta a magyar kormány Soros Györgyöt kipellengérező plakáthadjáratának elítélésében. 

Néhány órával azelőtt, hogy megérkezett Magyarországra Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Heisler András, a Mazsihisz elnöke az AP amerikai hírügynökségnek panaszkodott Izrael álláspontjának megváltozásáról. Mint mondta,

meglepődött és mélységesen csalódott a plakátok bírálatának hangnemváltozása, a bírálat élének tompítása miatt.

Izrael magyarországi nagykövete először elítélte a Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén! kampány antiszemita felhangjait, ám később Izrael külügyminisztere úgy nyilatkozott, hogy bár helyteleníti az antiszemitizmust, nem akarja jogtalannak minősíteni a plakátokat.

Heisler András mindezek után hétfőn arra kérte az izraeli kormányt, hogy fejtse ki álláspontját a Soros György ellen irányuló plakátkampányról. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.