Amnesty International: Félünk, Netanjahu és Orbán miniszterelnök nemcsak az emberi jogokat sértő terveikről, hanem azok megvalósításáról tárgyal majd

POLITIKA
2017 július 17., 09:17
comments 208

Mivel Izraelben és Magyarországon is egyre nehezebb a jogvédő szervezetek és aktivisták munkája, aggódalommal figyeli az Amnesty International magyar és izraeli szervezete, Benjamin Netanjahu és Orbán Viktor egyre szorosabbra fűzödő szövetségét, írja a két szervezet közös közleményében. A jogvédő szervezetek szerint 

"mindkét ország vezetője gyűlöletet szít az egyetemes ember jogok és közös értékek ellen, megpróbálja aláásni a jogvédő szervezetek és aktivisták szerepét a társadalomban és megbélyegző kampányt folytat ellenük."

"Félünk, hogy a holnap kezdődő találkozón Netanjahu és Orbán miniszterelnök nemcsak az emberi jogokat sértő terveikről, hanem azok megvalósításáról is szót ejtenek majd," írja a közleményben Molly Malekar, az Amnesty International Izrael programigazgatója. 

„Felszólítjuk mindkét miniszterelnököt, hogy alapjaiban változtasson az emberi jogokkal kapcsolatos hozzáállásán. Azonnal vessenek véget az alapvető jogok és értékek elleni populista támadásaiknak, és térjenek vissza egy olyan politikához, amely tiszteletben tartja és védi mindenki jogait függetlenül annak politikai nézeteitől, akkor is, ha az illető kényelmetlen igazságokat tár fel a kormány jogsértő politikájával kapcsolatban.” 

tette hozzá Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.