Balog Zoltán közbelépett: mégis maradhat posztján a Szinyei igazgatója

oktatás
2017 július 17., 12:10
comments 208

"Miniszteri utasításra legalább egy évvel meghosszabbítják a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának megbízatását" 

- áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának hétfőn kiadott MTI-közleményében. 

photo_camera Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

Balog Zoltán, bár ez nem miniszteri hatáskör, a veronai buszbalesettel előállt különleges helyzetre, továbbá az igazgató neki címzett levelére tekintettel arra utasította Palkovics László oktatási államtitkárt, hogy minimum egy évvel hosszabbítsa meg Tóth Gábor igazgató mandátumát. 

Ugyan Tóth volt az egyetlen pályázó, pályázatát az oktatási államtitkárság indoklás nélkül elutasította, mindezt ráadásul sikerült egy emailben közölni az érintettel. 

A Szinyei diákjait és tanárait január 20-án érte súlyos tragédia. 16-an meghaltak, 26-an megsérültek, miután az őket szállító busz balesetet szenvedett. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.