Beleesett a szökőkútba egy washingtoni irodaház robot-biztonságiőre

külföld
2017 július 17., 21:47
comments 64

A Knightscope K5 nevű robotot azért tervezték, hogy az emberek biztonságára felügyeljen, és észrevegyen apróbb bűntényeket, majd figyelmeztesse a résztvevőket, és segítsen, ha tud.

Az egyik washingtoni irodaházban azonban a robot nem tudott segíteni, ugyanis véletlenül belehajtott a szökőkútba, és nem tudott kijönni a medencéből, hiszen nincsenek végtagjai, amik segítségével újra álló helyzetbe tudta volna lökni magát.

link Forrás

Éppen ezért az épület emberi biztonsági őreinek kellett a segítségére sietniük.

Az interneten persze be is indult a viccelődés szegény robot kárára, a fenti tweet például azon poénkodik, hogy a robot biztosan vízve fojtotta magát.

Egy másik twitterező szerint inkább olyan ez, mintha a robot keresztelője lenne:

link Forrás

„Arya Stark: Mikor az emberek kérdezik majd, mi történt itt, mondjátok el nekik, hogy Észak emlékezik. Mondjátok meg nekik, hogy a tél eljött a robot-biztonságiőrötökért!”

link Forrás
link Forrás

Egyelőre nem világos, hogyan került a robot a szökőkútba, amihez egyébként is lépcsők vezetnek, de valószínű, hogy valamilyen tréfa áldozata lett, magától ugyanis nem szokása vízbe dőlni. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.