Egy jobb ajkai CT akár életet is menthetett volna 3 éve

Egészségügy
2017 július 17., 18:21
comments 58

A hétvégén mutatta be az RTL Klub Híradója, hogy leállították az ajkai kórház CT-gépét. Ez volt a magyar egészségügyben az egyik legrégebben működő ilyen gép, 2005-ben szerezték be, technológiája pedig már igencsak elavult. A gép leállítása óta az ajkai kórház által felügyelt körzetben élő, CT-re beutalt betegeket Veszprémbe küldik.

A riport után jelentkezett az RTL-nél egy néző, aki szerint anyja 2014-es halálában az ajkai CT-gép elavultsága is szerepet játszhatott. A anya 2014 nyarán ment el vizsgálatra, mert fej- és torokfájásra panaszkodott. A kórházban azt mondták, minden rendben van.

A nő azonban még abban az évben, novemberben meghalt a szombathelyi kórházban orrgaratrákban. A szombathelyi zárójelentésben is szerepel, hogy a kezdeti stádiumban lévő daganat látszik az ajkai CT-képein is, de azt az ottani orvosok nem vették észre.

Az RTL teljes riportját ide kattintva lehet megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.