Ha Semjén Zsolt kóbor kutya lenne, azt akarná, hogy egy lövéssel terítsék le

ÁLLAT
2017 július 17., 19:22
comments 299

„Ha én kidobott, kóbor kutya lennék, akkor azt kívánnám, hogy egy jól irányzott lövéssel ejtsenek el, mintsem nyomorultul fagyjak meg, megegyen a rüh, éhen pusztuljak vagy elüssön egy autó, és az árok szélén még napokig kínlódjak.”

Ezt mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes egy vadászattal foglalkozó blognak adott interjújában, mikor a kutyakilövésekről kérdezték. Semjén szerint ez nem vadászati, pusztán vadvédelmi kérdés, hiszen kóbor kutyára épeszű ember nem vadászik csak úgy heccből.

Semjén azt mondta, ő maga is kutyabarát, ahogy a hivatásos vadászok többsége. A kóbor kutyák azonban jelentős károkat okozhatnak a vadgazdaságoknak, aki a meg kóbor kutyákért aggódik, majd „másként fogja megítélni a helyzetet”, ha már látta akár egyszer is, ahogy három-négy kóbor kutya széttép egy őzgidát vagy egy vemhes őzet. A miniszterelnök-helyettes szerint ugyanakkor az ilyesmiért sosem a kutya a hibás, hanem az az ember, aki kidobja.

A miniszterelnök-helyettes konkrét kutyakilövésekről nem beszélt, de elítélte azokat a vadászokat, akik anélkül lőnek ki kutyákat, hogy meggyőződnének arról, tényleg kóbor állatokról van-e szó. Nem rég nagy port kavart, amikor egy magyar vadász egy francia turistapár kiképzett kutyáját lőtte ki az Eurovelo 6 bicikliút mellett. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.