Hamisítható, másolható: tízből tízszer verték át az ellenőröket az elektronikus BKK-bérlettel

Múlt hét végén indította el a BKK az online jegy- és bérletvásárlós rendszerét, amiről hamar kiderült, hogy hemzseg az amatőr hibáktól. Azontúl, hogy könnyedén át lehet verni, mennyiért és mennyi bérletet vesz az ember, a Közlekedő Tömeg blog egy másik komoly problémára is felhívja a figyelmet:

nincs eszközük az ellenőröknek a mobilon bemutatott bérletek érvényességének ellenőrzésére.

A blog által készített videóban egy másolt bérletet felmutatva, tízből tízszer verték át az ellenőröket.

A Közlekedő Tömeg szerint sok ellenőrnél nincs olvasó bérlet QR-kódjához, ami amúgy semmilyen módon nincs titkosítva, ezért könnyedén másolható, felhasználható. Így akár több százan is használhatják egyszerre ugyanazt a bérletet. A blog megjegyzi: nem a bliccelőket akarják segíteni, hanem felhívni a figyelmet a rendszer alapvető problémáira.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.