Másfél éve jelentették fel a korrupcióról beszélő fideszes polgármestert, még csak ki sem hallgatták

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Hiába tett már 2015 év végén feljelentést az LMP-s Hadházy Ákos a szekszárdi polgármester hangfelvétele miatt, máig nem történt az ügyben semmi érdemi, írja az Index. Az LMP-s politikus még 2016 januárjában hozott nyilvánosságra egy hangfelvételt, amin Szekszárd fideszes polgármestere, Ács Rezső ismerteti, hogy hogyan működik ma Magyarországon a közbeszerzések rendszere. A lezsírozott projekt mellett a túlárazásról is beszélt a településvezető. 

Fotó: Ács Rezső / Facebook

Hadházy feljelentését anno a rendőrség és a NAV is visszadobta, azzal az indokkal, hogy nem merült fel hivatali visszaélés vagy hűtlen kezelés gyanúja illetve, hogy ez nem költségvetési csalás. Az LMP-s politikus most megkérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, árulja már el, hogy hol tart az ügy. Röviden: sehol. Polt szerint „a nyomozás időszerű befejezésének akadályát az igazságügyi építész szakértő késedelme okozza."

Emiatt pedig még nem hallgattak ki gyanúsítottat az ügyben. 

Másfél évvel a feljelentés után. (Index)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.