75 évvel később találtak meg egy eltűnt házaspárt a svájci Alpokban

Marcelin és Francine Dumoulin még 1942. augusztus 15-én indultak el a Wallis kantonbeli Chandolinban, hogy tejet vigyenek a hét gyereküknek, de sosem tértek vissza.

A 75 éve eltűnt szülők megfagyott holttestét csak most találták meg egy olvadó gleccsernél. A most 75 éves lányuk, Marceline Udry-Dumoulin az egyik helyi lapnak arról beszélt, hogy a testvéreivel az egész életüket azzal töltötték, hogy őket keresték, mert olyan temetést akartak adni nekik, amilyet megérdemelnek. Hozzátette, hogy nagyon megnyugtatta a hír, hogy végre megtalálták őket.

Dumoulinékat a múlt héten fedezte fel egy munkás egy sífelvonó közelében. A rendőrség szerint a két holttestnél személyi okmányokat is találtak, de a biztonság kedvéért DNS-vizsgálattal azonosítják be őket.

A beszámolók szerint a gleccser jege tökéletesen konzerválta a testüket, és még a holmijaik és sértetlenek voltak. A halálukat valószínűleg az okozta, hogy beleestek egy gleccserszakadékba. 

Udry-Dumoulin elmondta, hogy a szülei temetésén nem fog feketét viselni, mert úgy gondolja, hogy a fehér sokkal jobban kifejezi a reményt, amit sosem adott fel. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.