A fiával együtt letartóztatták az európai foci legerősebb emberét

futball
2017 július 18., 07:02
comments 81

Kedden reggel őrizetbe vették Angel Maria Villart, a FIFA- és az UEFA-alelnökét, a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökét. Vele együtt letartóztatták a fiát, Gorkát és Juan Padrónt, a spanyol szövetség pénzügyi alelnökét. A spanyol Legfelsőbb Bíróság szerint további előállítások is várhatóak. 

A spanyol szövetség pénzeinek szabálytalan felhasználása a gyanú, de állítólag a spanyol szövetséget évtizedek óta vezető Villar pénzért akart szavazatokat venni a közelgő elnökválasztáson. Erős a gyanú, hogy a haiti földrengés áldozataiért szervezett jótékonysági meccsből származó bevételt is megcsapolták. 

Villar Platini eltiltása után ideiglenesen vezette az UEFA-t, pályázott is az elnökségre, de aztán visszalépett. A háttérben mégis ő az európai foci algihanem legerősebb embere, aki a FIFA legszűkebb vezetésében is ott van.

Fotó: Beliczay László / MTI
photo_camera Fotó: Beliczay László / MTI

Villar többször járt Magyarországon, ő volt a díszvendég a Puskás Akadémia stadionavatóján is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.