A fiával együtt letartóztatták az európai foci legerősebb emberét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kedden reggel őrizetbe vették Angel Maria Villart, a FIFA- és az UEFA-alelnökét, a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökét. Vele együtt letartóztatták a fiát, Gorkát és Juan Padrónt, a spanyol szövetség pénzügyi alelnökét. A spanyol Legfelsőbb Bíróság szerint további előállítások is várhatóak. 

A spanyol szövetség pénzeinek szabálytalan felhasználása a gyanú, de állítólag a spanyol szövetséget évtizedek óta vezető Villar pénzért akart szavazatokat venni a közelgő elnökválasztáson. Erős a gyanú, hogy a haiti földrengés áldozataiért szervezett jótékonysági meccsből származó bevételt is megcsapolták. 

Villar Platini eltiltása után ideiglenesen vezette az UEFA-t, pályázott is az elnökségre, de aztán visszalépett. A háttérben mégis ő az európai foci algihanem legerősebb embere, aki a FIFA legszűkebb vezetésében is ott van.

Fotó: Beliczay László / MTI

Villar többször járt Magyarországon, ő volt a díszvendég a Puskás Akadémia stadionavatóján is.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.