A fiával együtt letartóztatták az európai foci legerősebb emberét

Kedden reggel őrizetbe vették Angel Maria Villart, a FIFA- és az UEFA-alelnökét, a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökét. Vele együtt letartóztatták a fiát, Gorkát és Juan Padrónt, a spanyol szövetség pénzügyi alelnökét. A spanyol Legfelsőbb Bíróság szerint további előállítások is várhatóak. 

A spanyol szövetség pénzeinek szabálytalan felhasználása a gyanú, de állítólag a spanyol szövetséget évtizedek óta vezető Villar pénzért akart szavazatokat venni a közelgő elnökválasztáson. Erős a gyanú, hogy a haiti földrengés áldozataiért szervezett jótékonysági meccsből származó bevételt is megcsapolták. 

Villar Platini eltiltása után ideiglenesen vezette az UEFA-t, pályázott is az elnökségre, de aztán visszalépett. A háttérben mégis ő az európai foci algihanem legerősebb embere, aki a FIFA legszűkebb vezetésében is ott van.

Fotó: Beliczay László / MTI

Villar többször járt Magyarországon, ő volt a díszvendég a Puskás Akadémia stadionavatóján is.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.