Az Európai Bizottság szerint a magyar kormány propagandája olyan röhejes, hogy alig lehet mit mondani rá

Több 444 videó?
Szeretném

Ez az állítás olyan röhejes, hogy szinte zavarba ejtő, hogy reagálni kell rá

- válaszolt Frans Timmermans, az Eruópai Bizottság első alelnöke arra, hogy a magyar kormány hosszú ideje arról beszél, hogy az EU Soros György bevándorlási terveit hajtja végre, és évente egymillió migránst akar betelepíteni Európába. 

Timemrmans szerint a röhejesség ellenére sincs más választásuk, mint helyére tenni a feltételezést, mert annyira elterjedt Magyarországon. Cáfolta, hogy a Bizottság „Soros úr vagy bárki más terveit hajtaná végre”. Hozzátette, hogy az EU nem kérte, hogy évente egymillió migránst hozzanak be.

  Frans Timmermans  Fotó: BERND VON JUTRCZENKA/dpa Picture-Alliance/AFP

Elmondta, hogy az sem igaz, miszerint olyan európai menekültügyi hatóságot is terveznek, amely elvenné a hatáskört a tagállami hatóságoktól, hogy eldönthessék, kit fogadnak be.

Az alelnök kiemelte, hogy az EU az elmúlt két évben azon dolgozott, hogy erősítse a határai védelmét és hazaküldje azokat, akiknek nincs joga a menedékjogra. 

Frans Timmermans emlékeztetett arra is, hogy Magyarországnak 1294 menedékkérőt kellene befogadnia egy korlátozott szétosztási programban Görögországból és Olaszországból.(Index)