Az Európai Bizottság szerint a magyar kormány propagandája olyan röhejes, hogy alig lehet mit mondani rá

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Ez az állítás olyan röhejes, hogy szinte zavarba ejtő, hogy reagálni kell rá

- válaszolt Frans Timmermans, az Eruópai Bizottság első alelnöke arra, hogy a magyar kormány hosszú ideje arról beszél, hogy az EU Soros György bevándorlási terveit hajtja végre, és évente egymillió migránst akar betelepíteni Európába. 

Timemrmans szerint a röhejesség ellenére sincs más választásuk, mint helyére tenni a feltételezést, mert annyira elterjedt Magyarországon. Cáfolta, hogy a Bizottság „Soros úr vagy bárki más terveit hajtaná végre”. Hozzátette, hogy az EU nem kérte, hogy évente egymillió migránst hozzanak be.

  Frans Timmermans  Fotó: BERND VON JUTRCZENKA/dpa Picture-Alliance/AFP

Elmondta, hogy az sem igaz, miszerint olyan európai menekültügyi hatóságot is terveznek, amely elvenné a hatáskört a tagállami hatóságoktól, hogy eldönthessék, kit fogadnak be.

Az alelnök kiemelte, hogy az EU az elmúlt két évben azon dolgozott, hogy erősítse a határai védelmét és hazaküldje azokat, akiknek nincs joga a menedékjogra. 

Frans Timmermans emlékeztetett arra is, hogy Magyarországnak 1294 menedékkérőt kellene befogadnia egy korlátozott szétosztási programban Görögországból és Olaszországból.(Index)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.