Több száz milliót kellene költeni a Duna Arénára, hogy fűthető legyen

sport
2017 július 18., 05:22
comments 181

A Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a FINA ajánlásának megfelelően a Duna Arénát úgy építették meg, hogy a vizes vb idején 15 ezer fő befogadására legyen alkalmas. Mivel a vb júliusban van, ezért a lelátó ideiglenes részének nem kellett a fűtéséről gondoskodni, és a Duna Aréna mai állapotában nem fűthető, persze műszakilag meg lehetne oldani, de az több száz millió forintos felesleges kiadás lenne” - mondta Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos az InfoRádiónak

Ez abból a szempontból elég érdekes, hogy Budapest megkapta a 2024-es rövid pályás úszó-világbajnokság megrendezését. Márpedig ezeket a versenyeket 2010 óta mindig decemberben tartották.

Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke azt mondta, hogy amikor az uszoda épült, már tudták, hogy rövid pályás vb-re is pályáznak, ezért tolófal van a létesítményben, egy gombnyomás. Szerinte és kész vagyunk.  

Fürjes szerint ha Budapest rendezheti a 2024-es rövid pályás úszó-világbajnokságot, az nem változtat azon a terven, hogy a mostani vizes vb után elbontják a Duna Aréna lelátójának nagyobb részét. Hozzátette, hogy a Duna Arénát a tervek szerint visszaépítik, az ideiglenes lelátó részeiből P+R parkolóház épül. A 6500 fős nézőtér meghaladja a legutóbbi rövid pályás windsori vb helyszínét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.