Több száz milliót kellene költeni a Duna Arénára, hogy fűthető legyen

A Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a FINA ajánlásának megfelelően a Duna Arénát úgy építették meg, hogy a vizes vb idején 15 ezer fő befogadására legyen alkalmas. Mivel a vb júliusban van, ezért a lelátó ideiglenes részének nem kellett a fűtéséről gondoskodni, és a Duna Aréna mai állapotában nem fűthető, persze műszakilag meg lehetne oldani, de az több száz millió forintos felesleges kiadás lenne” - mondta Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos az InfoRádiónak

Ez abból a szempontból elég érdekes, hogy Budapest megkapta a 2024-es rövid pályás úszó-világbajnokság megrendezését. Márpedig ezeket a versenyeket 2010 óta mindig decemberben tartották.

Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke azt mondta, hogy amikor az uszoda épült, már tudták, hogy rövid pályás vb-re is pályáznak, ezért tolófal van a létesítményben, egy gombnyomás. Szerinte és kész vagyunk.  

Fürjes szerint ha Budapest rendezheti a 2024-es rövid pályás úszó-világbajnokságot, az nem változtat azon a terven, hogy a mostani vizes vb után elbontják a Duna Aréna lelátójának nagyobb részét. Hozzátette, hogy a Duna Arénát a tervek szerint visszaépítik, az ideiglenes lelátó részeiből P+R parkolóház épül. A 6500 fős nézőtér meghaladja a legutóbbi rövid pályás windsori vb helyszínét.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.