Hasítanak a magánnyugdíjpénztárak

A Világgazdaság számol be arról, hogy az idei év első felében is szép hozamot termeltek a nyugdíjpénztárak, az 58 ezer pénztártag elégedett lehet. A legnagyobb hozam az első félévben  4,6–5,1 százalék között volt, ez évesítve 9,4–10,4 százalékos hozamnak felel meg. Forintosítva ez azt jelentheti a lap szerint, hogy egy átlagos pénztártag egyenlege, ha növekedési portfólió­ban volt, körülbelül 200 ezer forinttal nőtt a hozamoknak köszönhetően az év eleje óta, és ennek háromnegyede reálhozamnak számít. 

A konzervatív, kiegyensúlyozottabb portfóliók 3-3,5 százalékos hozamot értek el idén, ami bőven reálhozamot feltételez. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.