Hasítanak a magánnyugdíjpénztárak

gazdaság
2017 július 19., 03:17
comments 203

A Világgazdaság számol be arról, hogy az idei év első felében is szép hozamot termeltek a nyugdíjpénztárak, az 58 ezer pénztártag elégedett lehet. A legnagyobb hozam az első félévben  4,6–5,1 százalék között volt, ez évesítve 9,4–10,4 százalékos hozamnak felel meg. Forintosítva ez azt jelentheti a lap szerint, hogy egy átlagos pénztártag egyenlege, ha növekedési portfólió­ban volt, körülbelül 200 ezer forinttal nőtt a hozamoknak köszönhetően az év eleje óta, és ennek háromnegyede reálhozamnak számít. 

A konzervatív, kiegyensúlyozottabb portfóliók 3-3,5 százalékos hozamot értek el idén, ami bőven reálhozamot feltételez. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.