Szemétládák vagytok, őrjöngött a lengyel kormánypárt ura a parlamentben

külföld
2017 július 19., 21:56
comments 242

Lech Kaczynski sosem engedte volna ezt a puccsszerű igazságügyi reformot!

– füstölgött egy ellenzéki lengyel képviselő, Borys Budka.

Lech Kaczynski hét éve halt meg egy repülőszerencsétlenségben, azóta testvére, Jaroslaw Kaczynski a most kormányzó, erősen jobboldali Rend és Igazságosság párt vezetője. A lengyel kormánypárt gyakorlatilag nyíltan az ellenőrzése alá kívánja vonni a bíróságokat, derült ki egy péntek éjjel közzétett parlamenti tövényjavaslatból, ami miatt az Európai Bizottság is váratlan keménységgel reagált.

Jaroslaw Kaczynski tehát elég feszült lehet, és a meghalt testvérét emlegető ellenzéki hallatán a parlament pulpitusához lépett, majd a következőket mondta:

Tudom, hogy féltek az igazságtól, ti ármánykodók, de ne vegyétek szátokra a testvérem nevét. Elpusztítottátok, meggyilkoltátok. Szemétládák vagytok!

– mondta.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.