Újra nyomoznak a kisemmizett vendéglős ügyében, akinek az éttermét ma M. Richárd vezeti

bűnügy
2017 július 19., 10:36
comments 225

Csalás miatt nyomoz a szeptember végig a Fővárosi Főügyészség egy fővárosi étterem eladásának ügyében - írja a Pesti Srácok.

Ez az volt az a történet, amiben a belvárosi olasz hely tulajdonosát, Achilles Filippo Spartat, aki korábban Karmatronic néve dj-zett, saját éttermében mérgezték meg, majd a neki titokban beadott kábítószer hatása alatt arra kényszerítették, hogy adja el a vendéglőt.

- Mi lett volna, ha nem jössz el Magyarországról?

- Szerintem megöltek volna.

Erről beszélgetett az RTL riportjában az őt fenyegető szervezett bűnözőkről Sparta.

A hely, megváltozott néven, de ma is működik, az üzemeltető cég vezetője pedig a Dózsa György úti balesetben is érintett M. Richárd.

A titkosszolgálat előtt Gyurma néven ismert M. Richárd történtekről annyit mondott, hogy

„Nekem semmi közöm semmihez. (...) Annyi közöm van az étteremhez, hogy az új tulajdonostól bérli az a cég, aminek én az ügyvezetője vagyok.”

Az étterem ügyében korábban több nyomozás is folyt, egy súlyos testi sértés (a mérgezés) és egy csalás miatt, de mindkét esetben megszüntették az eljárást. Az ügyészség most az utóbbi ügyben hozott döntést bírálta felül, és új nyomozást rendelt el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.