A Dózsa György úton balesetező M. Richárd viszi ma a belvárosi pizzériát, aminek előző tulaját szervezett bűnözők üldözték el Magyarországról

bűnügy
2017 június 30., 18:53
comments 511

- Mi lett volna, ha nem jössz el Magyarországról?

- Szerintem megöltek volna.

Erről beszélget az RTL riportere Achilles Filippo Sparta-val (korábban Karmatronic néve dj-zett), akinek Budapest belvárosában volt jól menő olasz étterme. A férfi ma már Olaszországban él, miután szervezett bűnözői körök életveszélyesen megfenyegették, és elvették tőle az éttermét. A rendőrség anno a férfi feljelentése alapján nyomozott is az ügyben, de aztán lezárták az eljárást, és senkit sem vontak felelősségre. Achilles Filippo Spartat valószínűleg a saját éttermében, hosszú időn keresztül mérgezték egy zolpidem nevű, kábító hatású gyógyszerrel, és ezután kényszerítették rá, hogy adja el a helyet. A férfi szerint a 300 millió forint értékű étterméért gyakorlatilag egy fillért sem kapott.

Azóta más néven, de tovább működik az olasz étterem. A cégbírósági papírok szerint az üzemeltető cég ügyvezetője M. Richárd.

Ő az a férfi, aki a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti balesetben a fehér Mercedest vezette, mint kiderült, már a karambol idején sem volt jogosítványa.

M. Richárd a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt, az eljárás végén, 2007-ben jogerősen hosszú börtönbüntetésre ítélték. A szabadulás után sem került ki a hatóságok látóköréből, idén év elején titkos nyomozás folyt ellene. Azt feltételezték, hogy a titkosszolgálat előtt "Gyurma" fedőnéven ismert M. Richárdnak és csapatának korrupt rendőrökkel van kapcsolata. Gyurma egyik embere ellen ebben az ügyben szintén titkos nyomozás folyt, őt "Izom" néven ismerte a titkosszolgálat. Izom, azaz K. Konrád volt az, aki csapatával május végén Rogán Antal propagandaminisztert és Németh Szilárd fideszes alelnököt védte egy csepeli lakossági fórumon, és próbálta az újságírókat távol tartani a politikusoktól.

Később kiderítettük, hogy Izom emberei védik a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egyik épületét, ezt a kormány egyik kedvenc milliárdosának alvállalkozójaként teszik.

A Gyurma fedőnéven ismert M. Richárdot eddig

  • sem a Dózsa György úti baleset,
  • sem az év elején korrupció miatt zajlott titkos nyomozás miatt,
  • sem Achilles Filippo Sparta ügyében nem vették elő.

A balesetben összetört fehér luxusautó helyett ma már egy feketével járja a várost.

M. Richárd az RTL riportének azt mondta: semmi köze ahhoz, ami az olasz férfival történt.

„Nekem semmi közöm semmihez. (...) Annyi közöm van az étteremhez, hogy az új tulajdonostól bérli az a cég, aminek én az ügyvezetője vagyok.”

Az RTL riportját az ügyről itt lehet megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.