A kormány egyik kedvenc vállalkozójának dolgozott az "Izom" fedőnevű férfi, aki a csepeli lakossági fórumon próbálta távol tartani az újságírókat Rogán Antaltól

bűnügy
2017 június 28., 07:21
comments 97

Egy különös kép szerepelt a Swat Group nevű biztonsági cég weboldalán, a vállalkozás egyik embere álldogált a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság épülete előtt. A férfi mellett egy tábla hirdette, hogy a rendőrség épületét a Swat Group védi.

A kép nem csak azért volt érdekes, mert úgy tűnt, hogy a Pest megyei rendőröknek egy magáncég erőembereinek védelmére van szüksége. A Swat Group egy bizonyos K. Konrád vállalkozása. Ő volt az, aki Rogán Antal propagandaminiszter és Németh Szilárd Fidesz alelnök csepeli lakossági fórumán megpróbálta távol tartani az újságírókat a politikusoktól, és a férfi neve egy év elején folytatott titkos nyomozásban is előkerült. Akkor a Dózsa György úti balesetben érintett M. Richárdnak dolgozott K. Konrád, a titkosszolgálat mindkettejüket lehallgatta. A titkos nyomozás részleteiről itt lehet olvasni.

Az már május végén kiderült, hogy K. Konrád csapata Németh Szilárd Fidesz alelnök hívására ment Csepelre politikusokat védeni, de az nem volt egyértelmű, hogyan került kapcsolatba a férfi biztonsági cége a Fidesz első vonalával. Ebben adhat most fogódzókat az Átlátszó cikke.

Az írásban az szerepel, hogy a Swat Group alvállalkozóként védte a Pest megyei rendőrség épületét,a rendőrség eredetileg egy Info-Sec Vagyonvédelmi Kft nevű céggel kötött szerződést. Az Info-Sec egyik tulajdonosa a L.A-H.A Kft, a L.A-H.A Kft tulajdonosa pedig a L.A.C. Holding.

A L.A.C. Horváth László cége. Ő a kormány egyik kedves milliárdosa, kazah konzul, Varga Mihály és Fazekas Sándor miniszterek pajtása. A neve gyakran feltűnik a politika körüli zavaros ügyekben, például

Az Átlátszó kérdésére a L.A.C. Holdingnál azt mondták, hogy 

„Horváth úr a cégcsoport stratégiai irányítását végzi. Az operatív ügyekkel a cégek önálló hatáskörrel rendelkező vezetői foglalkoznak.”

Tehát a nagyfőnöknek semmi köze, hogy egy cégének cégének cége kit bíz meg alvállalkozóként. Az "Izom" csapatát a rendőrség megvédésére felbérlő Info-sec vezetője arról beszélt, hogy

„a Swat Privat Group Kft.-t „szakmai alapokon – megfelelő humánerőforrás és technikai eszközök rendelkezésre állása alapján – választották ki, nem pedig újságcikkek alapján.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.