Már Dózsa György úti karambol előtt elvették M. Richárd jogosítványát, a baleset idején nem is vezethetett volna

2017 június 20., kedd 11:40
328

Május 15-én délután egy fehér Mercedes karambolozott egy Citroennel a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca sarkán. Az ütközésnek olyan ereje volt, hogy a Citroen lerepült úttestről, és letarolta a közeli trolibuszmegállót. A balesetben ketten meghaltak és öten megsérültek.

A fehér Mercedest egy M. Richárd nevű férfi vezette. A baleset után ő arról beszélt, hogy a Citroen kanyarodott elé szabálytalanul a telezöldes kereszteződésben.

„Lehet, hogy túlléptem a sebességet, de nem akarok hazudni, nem tudom mennyivel mehettem.”

M. Richárdot 2007-ben ítélték súlyos börtönbüntetésre a kecskeméti maffiaperben, idén év elején pedig titkos nyomozás folyt ellen. A férfit a titkosszolgálatok "Gyurma" fedőnéven ismerik.

A Pesti Srácok ma arról írt, hogy a május közepén történt baleset idején M. Richárd már rég nem vezethetett, ugyanis jóval korábban bevonták a jogosítványát. A férfi egyébként a napokban már egy új luxuskocsival, ezúttal egy Mercedes AMG S63-mal járja Budapest utcáit

A férfit a Pesti Srácok szerint egy hete állította elő a rendőrség, akkor 90 ezer forintra büntették, “eltiltás hatálya alatt történt járművezetés” miatt, azaz mert jogosítvány nélkül vezetett.

M. "Gyurma" Richárdot egyelőre sem a Dózsa György úton történt karambol miatt, sem az év elején folytatott titkos nyomozással összefüggésben nem vonták felelősségre.