463 millióért újít fel libanoni templomokat a magyar kormány

POLITIKA
2017 július 20., 07:42
comments 138

A szerdai Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amiben Orbán Viktor elrendeli a nemzetgazdasági miniszter biztosítson 463 millió forint többletforrást a libanoni keresztény templomok felújítására.

Az indoklás szerint a kormány egyetért a  libanoni keresztény közösségek támogatásával, helyben maradásának elősegítésével és a  közel-keleti kereszténység identitása megtartásában rendkívül fontos szerepet játszó, a  közösségek által használható templomok meglétének szükségességével.

A határozat szerint a templomfelújítások ütemezésébe, az előkészítéshez szükséges tudományos munka elvégzésébe, valamint a felújítás végrehajtásába bevonják a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet és annak libanoni partnerét, az Université Saint-Esprit de Kaslikot, illetve a koordináció biztosítása érdekében bejrúti magyar nagykövetséget.

A kormányhatározat a kijelölt templomokat is felsorolja régió szerint:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.