Alakítani kell a 3,1 milliárd forintból* felépített ugrótornyon

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Közleményt adott ki csütörtök délelőtt a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. Kommunikációs Főigazgatósága (KKBKNKF), arról, hogy a vizes világbajnokság Batthyány téri óriás ugrótorony versenyhelyszíne határidőre elkészült. 

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Ez remek hír. Hozzáteszik azt is, hogy a tervezés és a kivitelezés a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) által meghatározott paraméterek szerint történt. Sőt, mint írták, a FINA át is vette a tornyot, jelezve, hogy minden rendben.

Majd jöttek a fellegek, kiderült, hogy a nemzetközi szövetség mégis kért pár átalakítást az elkészült tornyon, ami amúgy 3,1 milliárd forintból készült el, azaz ugrásonként 7,5 millió forintba kerül. 

A módosítások legfőbb célja, hogy ezekkel kényelmesebbé tegyék a tornyot a versenyzők számára, egyúttal javítsák a televíziós közvetítés minőségét, írja közleményében a KKBKNKF. Ezeket a módosításokat el is végzik a 2,1 milliárd forintból elkészült tornyon. (via hvg.hu)

Update: mi véletlenül 2,1 milliárd forintot írtunk árnak erre a fémszerkezetre, de persze ilyen olcsón ennyire kifinomult állványzatot és mellé egy medencét nem lehet összehozni, valójában 3,1 milliárd forint lehet a teljes összeg, amit erre költöttek. A tévedésért elnézést kérünk.