Elítélték férje meggyilkolásáért a nőt abban az ügyben, amiben majdnem egy papagáj lett a koronatanú

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A bíróság elítélte azt a michigani nőt, aki a vád szerint öt lövéssel gyilkolta meg a férjét még 2015-ben. A gyilkosságnak egyetlen szemtanúja volt, a házaspár háziállata, egy papagáj, ezért az eset óriási médiafigyelmet kapott. Azzal együtt is, hogy a bíróság végül nem vette bizonyítékként figyelembe a papagáj esetét. 

A gyilkosság után azonnal a nő, Glenna Duram öngyilkosságot kísérelt meg, de elvétette a lövést és túlélte. A papagájt később úgy találták meg, hogy az áldozat hangján ismételgette, hogy "Ne lőj". 

A Bud névre keresztelt jákópapagáj azóta a meggyilkolt férfi előző feleségéhez, Christina Kellerhez került. A nő meggyőződése, hogy a papagáj a gyilkosság idején hallott beszélgetést idézte, és egyetértettek vele az áldozat szülei is. 

Az ügyészség tervezte is felhasználni a papagáj szavait a bíróság előtt, de végül ebből nem lett semmi, az ügyész ugyanis belátta, hogy kevéssé valószínű, hogy a papagáj tudott volna tanúskodni a bíróság előtt. 

A nőt ennek ellenére is elítélte a bíróság, a büntetését várhatóan jövő héten fogják kiszabni. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.