Elítélték férje meggyilkolásáért a nőt abban az ügyben, amiben majdnem egy papagáj lett a koronatanú

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A bíróság elítélte azt a michigani nőt, aki a vád szerint öt lövéssel gyilkolta meg a férjét még 2015-ben. A gyilkosságnak egyetlen szemtanúja volt, a házaspár háziállata, egy papagáj, ezért az eset óriási médiafigyelmet kapott. Azzal együtt is, hogy a bíróság végül nem vette bizonyítékként figyelembe a papagáj esetét. 

A gyilkosság után azonnal a nő, Glenna Duram öngyilkosságot kísérelt meg, de elvétette a lövést és túlélte. A papagájt később úgy találták meg, hogy az áldozat hangján ismételgette, hogy "Ne lőj". 

A Bud névre keresztelt jákópapagáj azóta a meggyilkolt férfi előző feleségéhez, Christina Kellerhez került. A nő meggyőződése, hogy a papagáj a gyilkosság idején hallott beszélgetést idézte, és egyetértettek vele az áldozat szülei is. 

Az ügyészség tervezte is felhasználni a papagáj szavait a bíróság előtt, de végül ebből nem lett semmi, az ügyész ugyanis belátta, hogy kevéssé valószínű, hogy a papagáj tudott volna tanúskodni a bíróság előtt. 

A nőt ennek ellenére is elítélte a bíróság, a büntetését várhatóan jövő héten fogják kiszabni. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,1 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.