Elítélték férje meggyilkolásáért a nőt abban az ügyben, amiben majdnem egy papagáj lett a koronatanú

külföld
2017 július 20., 06:33
comments 60

A bíróság elítélte azt a michigani nőt, aki a vád szerint öt lövéssel gyilkolta meg a férjét még 2015-ben. A gyilkosságnak egyetlen szemtanúja volt, a házaspár háziállata, egy papagáj, ezért az eset óriási médiafigyelmet kapott. Azzal együtt is, hogy a bíróság végül nem vette bizonyítékként figyelembe a papagáj esetét. 

A gyilkosság után azonnal a nő, Glenna Duram öngyilkosságot kísérelt meg, de elvétette a lövést és túlélte. A papagájt később úgy találták meg, hogy az áldozat hangján ismételgette, hogy "Ne lőj". 

A Bud névre keresztelt jákópapagáj azóta a meggyilkolt férfi előző feleségéhez, Christina Kellerhez került. A nő meggyőződése, hogy a papagáj a gyilkosság idején hallott beszélgetést idézte, és egyetértettek vele az áldozat szülei is. 

Az ügyészség tervezte is felhasználni a papagáj szavait a bíróság előtt, de végül ebből nem lett semmi, az ügyész ugyanis belátta, hogy kevéssé valószínű, hogy a papagáj tudott volna tanúskodni a bíróság előtt. 

A nőt ennek ellenére is elítélte a bíróság, a büntetését várhatóan jövő héten fogják kiszabni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.