Malajziában betiltották a Despacitót

Az év popszáma, ami pár hónap alatt lett minden idők legtöbbet streamelt dala, többet nem szólhat az állami rádiókban és tévécsatornákon, döntött egy illetékes malajziai miniszter. 

A Puerto Rico-i Luis Fonsi dala miatt a hatóságok állítólag sok panaszt kaptak, a legtöbben a sikamlós dalszövegeket kifogásolták. 

Salleh Said Keruak kommunikációs miniszter az AFP-nek mondta el, hogy a dal szerinte nem fér össze az iszlámmal. Nem ez az első eset, hogy popszámokat tiltanak le az országban, ahol szigorú cenzúra települ a közmédiára. A tiltás csak az állami médiára vonatkozik, de a miniszter a magántulajdonban lévő csatornákat is öncenzúrára sarkallta. 

Korábban már a legfőbb ellenzéki párt, az iszlamista Amanah Negara is kérte a dal betiltását a "szexi" dalszövege miatt. A párt női részlegének vezetője, Atriza Umar szerint a dalszöveg gyakorlatilag pornó, és nem való gyerekeknek. (BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.