Megcserélik a vízilabdadöntő helyszínét, ha a magyar válogatott is játszik a meccsen

sport
2017 július 20., 13:24

A margitszigeti Hajós Alfréd Uszoda helyett a Duna Arénában lehet a férfi vízilabdatorna döntője a vizes világbajnokságon, ha a magyar válogatott is érdekelt lesz a mérkőzésen.

A FINA szerint a döntőre a 7000 fő befogadására alkalmas margitszigeti helyszín helyett a 12 ezres Duna Aréna azért lenne jobb, mert a csoportkörben eddig a magyar férfi és női válogatott meccsein is telt ház volt.

A FINA vizes világbajnokság vízilabdatornájának helyszíne, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda.
photo_camera A FINA vizes világbajnokság vízilabdatornájának helyszíne, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke az ügyben egyeztetett Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével, majd vele egyetértésben tárgyalt Cornel Marculescuval, a FINA ügyvezető igazgatójával arról, van-e lehetőség az eredetileg kijelölt helyszín megváltoztatására.

A váltás esetén az eladott, helyre szóló jegyeket hasonló pozícióba szóló belépőkre kell átváltani. 

A FINA szerint mindez megérheti a fáradságot, hiszen további ötezer ember biztathatja a magyar válogatottat.

A FINA hangsúlyozza, hogy az esetleges váltás még nagyobb gondot jelenthet az esemény tévés közvetítői számára, akiknek a 20:10-kor véget érő úszóversenyek után teljesen át kellene építeniük a kameraállásaikat. Emiatt viszont az eredetileg kitűzött 20:30-as kezdés biztosan nem tartható a vízilabdadöntő esetén, és amennyiben egy órával később indulna a mérkőzés, azt egyeztetni kell az eseményt sugárzó valamennyi tévétársasággal is.

Emellett az uszoda teljes kiürítését, illetve a vízilabdadöntőre érkezők beengedését is le kellene tudni alig több mint egy óra alatt, továbbá a medenceteret is teljesen át kell rendezni. Az úszóknál ugyanis máshol helyezkednek el a versenybírók, míg a pólósoknál zsűriasztal van, továbbá külön bírói dobogó a medence két oldalán.

Mint írják, a hivatalos időmérő cégnek le kellene szerelnie az összes, úszásnál használt berendezését, felváltani a vízilabdánál használatos eszközökre, majd mindezt másnap reggelre ismét visszacsinálni, hiszen vasárnap lesz az úszóviadal zárónapja.  (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.