Megcserélik a vízilabdadöntő helyszínét, ha a magyar válogatott is játszik a meccsen

sport
2017 július 20., 11:24

A margitszigeti Hajós Alfréd Uszoda helyett a Duna Arénában lehet a férfi vízilabdatorna döntője a vizes világbajnokságon, ha a magyar válogatott is érdekelt lesz a mérkőzésen.

A FINA szerint a döntőre a 7000 fő befogadására alkalmas margitszigeti helyszín helyett a 12 ezres Duna Aréna azért lenne jobb, mert a csoportkörben eddig a magyar férfi és női válogatott meccsein is telt ház volt.

A FINA vizes világbajnokság vízilabdatornájának helyszíne, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda.
photo_camera A FINA vizes világbajnokság vízilabdatornájának helyszíne, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke az ügyben egyeztetett Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével, majd vele egyetértésben tárgyalt Cornel Marculescuval, a FINA ügyvezető igazgatójával arról, van-e lehetőség az eredetileg kijelölt helyszín megváltoztatására.

A váltás esetén az eladott, helyre szóló jegyeket hasonló pozícióba szóló belépőkre kell átváltani. 

A FINA szerint mindez megérheti a fáradságot, hiszen további ötezer ember biztathatja a magyar válogatottat.

A FINA hangsúlyozza, hogy az esetleges váltás még nagyobb gondot jelenthet az esemény tévés közvetítői számára, akiknek a 20:10-kor véget érő úszóversenyek után teljesen át kellene építeniük a kameraállásaikat. Emiatt viszont az eredetileg kitűzött 20:30-as kezdés biztosan nem tartható a vízilabdadöntő esetén, és amennyiben egy órával később indulna a mérkőzés, azt egyeztetni kell az eseményt sugárzó valamennyi tévétársasággal is.

Emellett az uszoda teljes kiürítését, illetve a vízilabdadöntőre érkezők beengedését is le kellene tudni alig több mint egy óra alatt, továbbá a medenceteret is teljesen át kell rendezni. Az úszóknál ugyanis máshol helyezkednek el a versenybírók, míg a pólósoknál zsűriasztal van, továbbá külön bírói dobogó a medence két oldalán.

Mint írják, a hivatalos időmérő cégnek le kellene szerelnie az összes, úszásnál használt berendezését, felváltani a vízilabdánál használatos eszközökre, majd mindezt másnap reggelre ismét visszacsinálni, hiszen vasárnap lesz az úszóviadal zárónapja.  (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.