A kormányhivatalok dolgozóival ellenőriztetik, mi szerepel az óriásplakátokon

Járásonként 2-2 kormányhivatali dolgozónak mostantól az lesz a feladata, hogy a területükön lévő óriásplakátokat fotózzák, írja a Népszava. A lap szerint erre nem vettek fel új munkaerőt, hanem az eddig más területen dolgozókat vezényelték át. A plakátokról három fotót kell készíteniük:

  • egyet magáról a plakátról, 
  • egyet a környezetéről,
  • egyet pedig a közzétevőről.

Ezután jegyzőkönyvet vesznek fel a látottakról, amit tanúval ellenjegyeztetnek.

A Miniszterelnökség a lapnak azt mondta, hogy semmi különös nincs ebben, mert a kormányhivatalok csak a településkép védelméről szóló törvényben meghatározott feladatukat végzik. A törvényt az ülésszak végén módosította a parlament, miután a Jobbik megjelentette a lopós plakátjait. A törvény módosítása és annak végrehajtási rendelete öt napja lépett életbe.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.