A kormányhivatalok dolgozóival ellenőriztetik, mi szerepel az óriásplakátokon

Járásonként 2-2 kormányhivatali dolgozónak mostantól az lesz a feladata, hogy a területükön lévő óriásplakátokat fotózzák, írja a Népszava. A lap szerint erre nem vettek fel új munkaerőt, hanem az eddig más területen dolgozókat vezényelték át. A plakátokról három fotót kell készíteniük:

  • egyet magáról a plakátról, 
  • egyet a környezetéről,
  • egyet pedig a közzétevőről.

Ezután jegyzőkönyvet vesznek fel a látottakról, amit tanúval ellenjegyeztetnek.

A Miniszterelnökség a lapnak azt mondta, hogy semmi különös nincs ebben, mert a kormányhivatalok csak a településkép védelméről szóló törvényben meghatározott feladatukat végzik. A törvényt az ülésszak végén módosította a parlament, miután a Jobbik megjelentette a lopós plakátjait. A törvény módosítása és annak végrehajtási rendelete öt napja lépett életbe.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.