Egy ötéves kislány limonádét árult egy brit fesztiválon, megbüntették, de aztán....

külfüld
2017 július 21., 09:58
comments 117

Vidáman indult, sírás lett belőle, de végül minden jóra fordult.

London keleti részén, a Mile End parkban Lovebox néven zenei fesztivált tartottak múlt pénteken és szombaton. Egy környéken lakó ötéves kislány kitalálta, hogy limonádét szeretne árulni a park felé igyekvő embereknek. 

Egy kis asztallal és székkel, és négy kancsó limonádéval kiült a járdára, és 50 pennyért poharanként árulni kezdte a frissítőjét. Édesapja a közelből figyelte.

Alig kezdte el az árusítást, amikor néhány ellenőr odament hozzá, és felolvasták neki, hogy milyen szabályokat sértett meg tevékenységével. Legalább ötöt, attól kezdve, hogy túl fiatal kereskedelmi tevékenység folytatásához, egészen az élelmiszer-biztonsági engedélyek kiváltásának elmulasztásáig.

A kislány ekkor sírva az apukájához szaladt azzal, hogy "apu, valami nagyon rosszat csináltam". Ekkor kiállítottak egy 150 fontos csekket a családnak, büntetésül.  

Az apa azonban méltatlankodott, és a hatóság bocsánatot kért. A helyi tanács szóvivője azt mondta, hogy remélik, az ellenőreik a józan ész nevében járnak el a továbbiakban, és a büntetést is visszavonták. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.