Mindent azért Torontóban sem lehet: lezárták a nyugdíjas lépcsőjét

külföld
2017 július 21., 07:22
comments 99

Innen nézve olyan, mintha Kanada lenne a liberalizmus fenékig tejfele.

Torontóból látszik, hogy mindennek van határa. 

Van ott egy park, amit meredek rézsű választott el az úttól, és nagy termésköveken lehetett csak lemenni, de sokan megcsúsztak, és volt aki el is esett. A helyiek kérték az önkormányzatot, csináljanak oda lépcsőt. Azt mondták, igen drága lenne, legalább 65 ezer dollár, de még az is lehet, hogy 115 ezer.

A 73 esztendős Adi Astl úr megunta a hivatal totojázását, és a szomszédokkal együtt 14 munkaórával és 550 dollár költséggel felépítette a lépcsőt.

A vitatott, polgári engedetlen lépcső.
photo_camera A vitatott, polgári engedetlen lépcső. Fotó: Youtube

Erre az önkormányzat tapsikolás helyett mindkét oldalán lezárta a lépcsőt, és kötelezte Astl urat, hogy bontsa el az építményt. 

Az önkormányzat fő érve, hogy nem úgy megy az, hogy mindenki közterületen azt épít, amit csak akar. Azt viszont a város polgármestere elismerte, hogy a 65 ezer dolláros önkormányzati becslés túlzónak tűnik. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.