Wolfgang Schäuble: Törökország olyan mint az NDK volt

külföld
2017 július 21., 08:30
comments 71

A rettenetesen megromlott török - német viszonyt szinte óránként teszik még rosszabbá magas rangú politikusok nyilatkozatai, mindkét országban.

Pénteken a legfrappánsabbat Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter mondta, amikor arról értekezett, hogy a mai Törökország pont olyan mint az 1990 előtti NDK volt: mindenki csak saját felelősségére látogasson oda, mert simán lehet, hogy ok nélkül lecsukják, és soha többé nem engedik szabadon. 

A hónapok óta egyre rosszabb német - török konfliktust az tette teljesen tönkre, hogy a török rendőrség lecsukott egy német jogvédő aktivistát. 

A német kormány szerint török titkosügynökök sora dolgozik a Németországban élő mintegy 3 millió, török származású ember befolyásolásán, és ez az akció méretében szintén az NDK-s ügynökök munkájához fogható.

A német kormány már korábban leállította a török hadsereg által rendelt tankokhoz szükséges alkatrészek szállítását, de mostantól minden fegyverszállítási szerződést átnéznek, és jó eséllyel befagyasztanak. Ez két NATO-tag között különösen kemény gesztus. (reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.