Wolfgang Schäuble: Törökország olyan mint az NDK volt

2017 július 21., péntek 8:30
72

A rettenetesen megromlott török - német viszonyt szinte óránként teszik még rosszabbá magas rangú politikusok nyilatkozatai, mindkét országban.

Pénteken a legfrappánsabbat Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter mondta, amikor arról értekezett, hogy a mai Törökország pont olyan mint az 1990 előtti NDK volt: mindenki csak saját felelősségére látogasson oda, mert simán lehet, hogy ok nélkül lecsukják, és soha többé nem engedik szabadon. 

A hónapok óta egyre rosszabb német - török konfliktust az tette teljesen tönkre, hogy a török rendőrség lecsukott egy német jogvédő aktivistát. 

A német kormány szerint török titkosügynökök sora dolgozik a Németországban élő mintegy 3 millió, török származású ember befolyásolásán, és ez az akció méretében szintén az NDK-s ügynökök munkájához fogható.

A német kormány már korábban leállította a török hadsereg által rendelt tankokhoz szükséges alkatrészek szállítását, de mostantól minden fegyverszállítási szerződést átnéznek, és jó eséllyel befagyasztanak. Ez két NATO-tag között különösen kemény gesztus. (reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt